Svet

Region

Svetski supermodeli nekada i sada (Foto)

Pogledajte kako izgledaju i šta rade Sindi Kraford, Naomi Kembel, Linda Evanđelista, Kristi Tarlington i Klaudija Šifer, top-modeli koji su žarili i parili devedesetih godina prošlog veka.

Svetski supermodeli nekada i sada (Foto)



U tom periodu su ove lepotice bile san svakog muškarca, a za njihove usluge otimali su se brojni svetski modni brendovi. Njihove više nego zanosne figure krasile su čuvene magazine, a lica ovih dama bila su prepoznatljiva širom čitave planete.

One su svetski top-modeli, a najpozantnije članice ovog "renomiranog kluba" jesu lepotice poput Sindi Kraford, Naomi Kembel, Linda Evanđelista…kao i Žizel Bunšen, Adriana Lima, Alesandra Ambrosio, koje su nasledile svoje slavne koleginice.

Termin "supermodel" ustanovljen je osamdesetih godina prošlog veka, a pravu definiciju dala je Klaudija Šifer: "Da bi devojka postala supermodel, mora da se nađe na svim naslovnim stranicama na svetu u isto vreme, tako da bi je ljudi prepoznali".

Posle seks-simbola bivše Jugoslavije, predstavljamo vam pet top-modela devedesetih godina za kojima je uzdisala čitava planeta, a u pitanju su Sindi Kraford, Naomi Kembel, Linda Evanđelista, Kristi Tarlington i Klaudija Šifer.



Sidni Kraford (46) - Ova američka lepotica je započela karijeru davne 1986. godine. Prepoznatljiva je po svom mladežu na levoj strani lica iznad usne, koji je i njen zaštitni znak. Sindi je bila na naslovnim stranicama preko 600 poznatih modnih časopisa, kao što su "Vog" i "El". Takođe, prvi je supermodel koji se slikao za "Plejboj". Četiri godine bila je udata za slavnog američkog glumca Ričarda Gira. Danas je u braku sa biznismenom Rendijom Gerberom, vlasnikom klubova, sa kojim ima dvoje dece. Krafordova može da se pohvali da poseduje svoju producentsku kuću "Crawdaddy Inc.".



Naomi Kembel (42) - Svoju više nego uspešnu karijeru ova tamnoputa britanska lepotica je započela sa 15 godina, kada je je otkrio jedan modni agent na ulicama Londona. Svetsku slavu Naomi je stekla početkom devedesetih, postavši jedan od najplaćenijih supermodela sveta. Osim na naslovnim stranama, Kembelova je pojavljivala u muzičkim spotovima i filmovima. Nažalost, njena karijera je praćena i brojnim skandalima koji su prouzrokovani mahom napadima besa. Kao i Sindi Kraford, pozirala je za "Plejboj". Od 2008. godine u vezi je sa ruskim biznismenom Vladislavom Doronjinom, s kojim živi u Moskvi.



Linda Evanđelista (47) - Lepa Kanađanka je, kao i svoje ostale koleginice, započela karijeru kao tinejdžerka. Kao mlada devojka, Linda je prvo otišla u Njujork, gde je bila manekenka agencije "Elit", da bi posle otišla u Pariz zbog širenja posla. Krajem osamdesetih ošišala je svoju smeđu kosu, kako bi popularisala "dečački" imidž. Iako je zbog tog poteza poslovno ispaštala, njen novoizgrađeni trend se zadržao. Zbog promene imidža, njen nadimak je bio "kameleon". Bila je, između ostalog, u vezi sa nekadašnjim golmanom francuske reprezentacije Fabijenom Bartezom. Iako je u poznim godinama, Evanđelista se i dalje bavi manekenstvom.



Kristi Tarlington (43) - Ovaj američki supermodel je takođe imao više nego uspešnu karijeru. Kristi je bila na preko 500 naslovnih stranica modnih magazina, a važi za jednu od najprijateljskih i najboljih manekenki za saradnju. Sa koleginicama Klaudijom Šifer, Lidnom Evanđelistom i Eli Mekfirson bila je vlasnica čuvenog "Fešn Kafea". I dalje se bavi manekenstvom. U braku je američkim glumcem Edvardom Brnsom, sa kojim ima dvoje dece.



Klaudija Šifer (42) - Čuvena Nemica je započela svoju karijeru krajem osamdesetih godina, slikajući se za francusko izdanje časopisa "El". Svetsku slavu stekla je početkom devedesetih, a Klaudija se pojavljivala na brojnim revijama, u filmovima i video-spotovima.  Bila je u braku sa poznatim iluzionistom Dejvidom Koperfildom. Od 2002. godine u braku je sa engleskim producentom Dejvidom Vonom, s kojim ima troje dece. Danas povremeno pozira kao manekenka.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>