Region

Svet

Toše Proeski - Pet godina bez Balkanskog anđela (Video+Foto)

Danas se navršava pet godina od kako se ugasio mladi život velikog čoveka Tošeta Proeskog. I danas širom Balkana, kroz razne aktivnosti, njegovi fanovi se sećaju i daju sve od sebe da Tošeta otrgnu od zaborava.

Toše Proeski - Pet godina bez Balkanskog anđela (Video+Foto)



"Pet tužnih godina bez našeg Tošeta obeležićemo pre svega pomenom u maloj crkvi Sv. Save kod Hrama u 18h. To nam je jako važno, jer je i Toše bio veliki pravoslavac i veliki vernik. Pozivamo sve naše sugradjane da dođu i da na ovaj način još jednom odamo počast našem Tošetu", saopštili su iz Internacionalnog fan kluba Tošeta Proeskog.

Portal, radio i Web TV Svet Plus će se danas, kao i prethodnih godina, kroz razne sadržaje sećati Tošeta Proeskog, pevača anđeoskog glasa, koji nas je nažalost prerano napustio pre pet godina u teškoj saobraćajnoj nesreći.



Njegovu spomen-kuću u Kruševu, otkako je napravljena pre godinu i po dana, posetilo je više od 180.000 ljudi iz celog sveta. Na dan kad je poslednji put održao koncert u Skoplju, 5. oktobra, upriličena je manifestacija pod nazivom „Zvezdano nebo“. Dvospratni autobusi na redovnim gradskim linijama u Skoplju već deset dana kruže oblepljeni posterima s Tošetovim likom i porukom „Budi i ti deo Tošetovog zvezdanog neba“. Sve ovo govori koliko je Proeski pesmom zadužio svoj narod i koliko je bio cenjen.



Uoči godišnjice smrti planirano je i održavanje niza sportskih manifestacija u čast večitog dečaka. Maratonu u Skoplju pridružila se i ekipa iz Nove Gradiške, gde se ugasio život Tošeta Proeskog. U zoru, kad je i stradao, održan je pomen u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Kruševu, a zatim i obilazak pevačevog groba.



Na našoj Web televiziji možete uživati u spotovima i programu posvećenom Tošetu Proeskom. U 21 sat pogledajte neki od koncerata ovog muzičkog velikana i legende.

Autor: Svet Plus team

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>