Region

Svet

Sećamo se Tošeta: Navršava se pet tužnih godina od kako nema balkanskog anđela (Foto+Video)

Portal, radio i Web TV Svet Plus će se sutra, kao i prethodnih godina, kroz razne sadržaje sećati Tošeta Proeskog, pevača anđeoskog glasa, koji nas je nažalost prerano napustio pre pet godina u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Sećamo se Tošeta: Navršava se pet tužnih godina od kako nema balkanskog anđela (Foto+Video)



Sutra će se ceo Balkan na razne načine sećati Tošeta, i primetno je da se njegova armija fanova kao i poštovaoci njegovog lika i dela trude svim silama da ga kroz svoje akcije otrgnu od zaborava.

Iz internacionalnog fan kluba Tošeta Proeskog smo dobili saopštenje koje vam u celosti prenosimo:

"Pet tužnih godina bez našeg Tošeta obeležićemo pre svega pomenom u maloj crkvi Sv. Save kod Hrama u 18h. To nam je jako važno, jer je i Toše bio veliki pravoslavac i veliki vernik. Pozivamo sve naše sugradjane da dođu i da na ovaj način još jednom odamo počast našem Tošetu.

Juče, 14.10. su maratonci koji trče u čast Tošeta od Nove Gradiške do Kruševa prošli i kroz naš grad, mi smo ih dečekali kao i svake godine. Ovog puta su prošli čak i kroz centar grada, dok su ih oduševljeni Beograđani pozdravljali.











5. oktobra se navršilo 5 godina od njegovog poslednjeg koncerta, pa je povodom toga na centralnom gradskom trgu u  Skoplju održana manifestacija pod nazivom "Bidi i ti del od zvezdanoto nebo za Toše". Tu su pušteni klipovi koje su snimali fanovi širom Balkana.

Takođe, istog datuma su održane i akcije dobrovoljnog davanja krvi, jer je i Toše bio veliki davalac, a naša misija je da ga sledimo i nastavimo njegov rad. U planu su još mnoge akcije.

Neizmerno smo vam zahvalni što zajedno sa nama održavate uspomenu na našeg Tošeta."

Radio, portal, kao i Web TV Svet Plus, će se kroz sutrašnji program zajedno sa vama sećati Tošeta Proeskog. U našem dnevnom radijskom programu slušaćemo njegove pesme i slušati o njegovom životu, a na našoj Web televiziji možete uživati u spotovima i programu posvećenom Tošetu Proeskom. U 21 sat pogledajte neki od koncerata ovog muzičkog velikana i legende.



Autor: Sokol Vuk
Foto: Internacionalni fan klub Toše Proeski

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>