Ostalo

Smeno

SMS vas može izbaciti iz igre: Kakvu poruku poslati

Nije važan samo utisak koji ostavljate na prvom izlasku, nego i kakvu ćete poruku poslati nakon što ste otišli kući. Pogrešne reči mogu vas izbaciti iz igre.

SMS vas može izbaciti iz igre: Kakvu poruku poslatiNajteže je napisati SMS nakon prvih izlazaka s osobom koja vam se sviđa, pokazuje novo istraživanje. Britancima treba u proseku četrnaest i po minuta da bi sročili poruku kojom zahvaljuju za lepo zajedničko veče.

Istraživanje koje je sprovela stranica za upoznavanje partnera Match.com, govori da se oko trećine ispitanika pribojava da će ih izabranik odnosno izabranica odbaciti, pa pošalju neprikladnu poruku. Pravopisne greške ili prežvakane fraze mogu "ohladiti" vezu. Partneri, takođe, ne vole kada dobiju drugu poruku pre nego što su odgovorili na prvu, a i preterana upotreba smajlića može iritirati.

Statistika kaže da čak 60 odsto više muškaraca nego žena šalje svoje poruke prijatelju na proveru. Ovo su muke koje muče uglavnom muškarce jer pokazalo se da preko polovine žena očekuje da muškarci naprave prvi SMS korak.

"Više nije važan samo utisak koji ostavljate tokom prvog izlaska, jednako je važna poruka koju ćete poslati posle. Upravo od nje može zavisiti hoćete li dobiti novu priliku."

Nekada je vredelo nepisano pravilo da nakon prvog izlaska treba pričekati tri dana pre nego što se ponovno javite. Izum onlajn sastanaka, imejlova i SMS poruka doveo je do toga da pismena komunikacija postaje sve važnija u ostavljanju dobrog utiska na partnera.

Eksperti stranice Match.com, navode pet pravila za uspešne SMS poruke nakon prvog sastanka.

Poruke moraju biti neopterećujuće i privlačne. Ne iskazujete snažne emocije. Radije pronađite simpatičan način da iskažete koliko vam je drago što ste susreli osobu kojoj je šaljete - i ništa više od toga.

Budite tajanstveni. Ne morate odgovoriti na svaku poruku. Zapravo, bolje je ako ne odgovorite jer time ćete učiniti da vaš partner više ceni one koje dobije.

Ne koristite poruke kao Fejsbuk statuse. Ne šaljite obaveštenja o baš svemu što radite ili svemu što vam padne na pamet. Zatrpavanje porukama neće stvoriti pozitivan utisak o vama.

Šaljite samo jednu poruku i strpljivo čekajte odgovor. Ne paničite ako odgovor ne stiže odmah. I nikada ne šaljite poruku sadržaja "Jesi li dobio/la moju poruku?".

Budite zabavni. Vaše poruke ne moraju vrcati od duhovitosti, ali svaka zabavna poruka učiniće sto puta više od ozbiljnih misli. I manje ćete crveneti ako ih pokaže prijatelju ili prijateljici.

Autor: B.B.
Izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>