Svet

Region

Urednici časopisa pretili smrću zbog fotografija Kejt Midlton

Francuski časopis Kloze saopštio je danas da je njegova urednica Lorans Pio dobila pretnje smrću zbog objavljivanja fotografija u toplesu supruge britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton.

Urednici časopisa pretili smrću zbog fotografija Kejt Midlton



"Dobili smo više od 300 uvredljivih mejlova od kojih je nekoliko sadržalo pretnje smrću", naveo je magazin, dodajući da je o tome obavestio policiju. Četrnaest mejlova sa najagresivnijim sadržajem upućenih Florans Pio predato je policiji. U jednom od njih je poručeno da nikada neće imati mira, navodi AFP.

Posle debija u francuskom nedeljniku, fotografije britanske vojvotkinje od Kembridža objavljene su u magazinima u Danskoj i Švedskoj, irskom Dejli staru i italijanskom Kiju, čiji je vlasnik, kao i Klozeov, medijska kompanija "Mondari" bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Fotografije su snimljene dok je kraljevski par bio na odmoru u jednom zamku na jugu Francuske. Pio je posle objavljivanja slika rekla da nisu "nimalo šokantne".

"Na njima se vidi kako se jedna mlada žena sunča u toplesu poput miliona žena koje vidjate na plažama", rekla je ona.

Francuski sud je zabranio magazinu "Kloze" dalju distribuciju fotografija i počeo je krivičnu istragu o tome kako su došli do njih. Sud je, takođe, naložio časopisu da preda fajlove sa slikama kraljevskom paru, što je i učinjeno.

Časopis Kloze je saopštio da nije vlasnik slika koje je kupio za ekskluzivno prvo objavljivanje, tako da ne poseduje sve originalne fajlove, ali odbija da kaže od koga su kupljene i ko je fotograf koji ih je snimio.

Francuski sud je Klozeu zabranio da preprodaje slike i ponovo ih koristi u štampanim izdanjima ili na veb sajtu.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>