Region

Svet

Prvi Kuvar Srbije: Dinčina riba je najbolja! (Video)

Započela je i treća nedelja šou programa "Prvi kuvar Srbije". Nakon diskvalifikacije Viktorije jer nije htela da pravi palačinke i ispadanje Jellene kao najgoreg kuvara ostalo ih je šesnaest.

Prvi Kuvar Srbije: Dinčina riba je najbolja! (Video)



Na početku je žiri saopštio da je žiri došao do saznanja da je došlo do određenih klanova među takmičarima i da će morati da zamene svoja mesta. Napravljena je totalna rotacija kako bi se ti klanovi, o kojima je žiri govorio, razbili.

"Morali smo da se izmešamo. Počeli su na svojim mestima da se osećaju previše opušteno i pravili su svoje male špajzeve. Pravilo je da nema pozajmljivanja, a oni su upravo to radili. Ovako smo ih malo pomeli", rekao je član žirija Velimir Veca Dejanović.

Prvi zadatak je bio da takmičari sitno iseckaju deset čenova belog luka, a ko to uradi najbolje biće nagrađen, jer u emisiji u petak nije bilo proglašenja najboljeg kuvara.

Pobednik je Bojan Marović i njegova nagrada je da može prići žiriju i u tri minuta se konsultovati oko spremanja jela, koje je današnji zadatak, a to je riba.

Danas su takmičari za prodavnicu imali samo tri minuta, a i dalje važi pravilo da se u prodavnicu ulazi samo jednom i da nema pozajmljivanja ostalim kolegama iz kuhinje.

U toku pripremanja Pastrmke takmičari su imali određene peripetije oko čišćenja ribe koja beži, zatim kostiju i samog spremanja ribe. Primetno je bilo i da je žiri bio od pomoći takmičarima, išli su od jednog do drugog i davali savete svima čak i pomagali, a prednjačio je najstrožiji Petar Gajić.

Po isteku vremena za pripremu jela žiri je pozivao takmičare da sa svojim jelima dođu ispred njih. Bilo je svakakvih komentara na način pripreme kao i krajnji rezultat. Najbolje jelo i nagradu žirija za ovu emisiju dobio je Dinča. Njegovo jelo je, po rečima žirija sa najmanje grešaka. On će svoju nagradu saznati u narednoj emisiji.




Autor: Sokol Vuk
Foto: PKS TV Pink

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>