Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Nemanja ponovo pobednik

Bojana je za pobedu u prošloj emisiji dobila mašinu za pravljenje testa, koja će joj danas pomoći u spravljanju jela od testenina.

Prvi kuvar Srbije: Nemanja ponovo pobednik



Ostali takmičari takođe prave jelo od testa, s tim što ga moraju mesiti rukama. Posle odlaska u prodavnicu, žiri je dao znak za početak kuvanja. Petar je pohvalio Cakanu da pravi testo kao prava domaćica, a svim ostalim je savetovao da skinu narukvice, satove, prstenje… Mariji su rekli da joj je testo dosta suvo i da treba dodati vode, jer kako reče Nenad Čanak: dodaje se voda dokle testo “traži”. Suzana je videla mnogo toga erotskog u pravljenju testa, a Markov vrhunac hohštapleraja je ovaj put nazvan kreativnost. Petar misli da se svi takmičari ljute na njega, a on je samo tu da im pomaže i deli savete.

Posle vremena predviđenog za kuvanje, žiri je krenuo u ocenjivanje jela, tvrdeći sa sigurnošću da niko od takmičara do sada nije pravio pastu, te zameraju takmičarima što niko osim Aleksandre nije probao testo koje je spremao. Marijina pasta sa tri vrste sira je ocenjenja kao ukusna, ali loše aranžirana, a Viktorijina zelene pasta kao ponovo loše servirano jelo. Bojana je dobila pohvale za rad u spremanju testa u tri boje, a Marka su nekuvane inventivne njoke, od krompirovog testa, koštale finala.

Posle probanja raznih vrsta testa, žiri je odlucio da u finale udju Ana, sa svojim širokim rezancima sa lososom i belim lukom i Nemanja, sa flekicama spremljenim sa gamborima, belim lukom i tikvicama. Bolje spremljeno testo, koje je i bilo prvi današnji zadatak, donelo je Nemanji drugu pobedu u serijalu Prvi kuvar Srbije i njega sutra čeka zaslužena nagrada.

Autor: B.B.
Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>