Region

Svet

Dva dana do spektakla: Spremite se za ledenu noć u Areni!

Ostalo je još samo nepuna dva dana do najvećeg ovogodišnjeg scensko-muzičkog spektakla u jugoistočnoj Evropi. Guarana Foam fest koji se u beogradskoj Kombank Areni održava 1. septembra, definitivno će pomeriti granice, ali i standarde kada je organizacija ovakvih događaja u pitanju.

Dva dana do spektakla: Spremite se za ledenu noć u Areni!Iako leto još uvek traje, Arenu će u subotu uveče okovati led, ali bukvalno! Organizatori su, naime, odlučili da tema ovogdišnjeg festivala bude ledeno doba pa će tako u najvećoj domaćoj hali biti instalirana na ovim prostorima neviđena scenografija u sklopu koje će se pored gigantskog snežnog drveta sa penopadima, naći i ledeni bregovi na koje će biti instalirani topovi za penu. I krov Arene će okovati led, tačnije više ledenica dužine do deset metara koje će svetlima presecati više desetina lasera.Preko 150 roto glava, više desetina svetlosnih topova i skoro 200 kvadratnih metara led zidova, samo su deo scenske rasvete, odnosno scenografije koja se već danima unazad montira. Ugođaj će upotpuniti i svojevrsne maskote, nekoliko metara visoki džinovski jetiji, koji će se mašinski kretati kroz masu i u koje su pored laserskih svetala instalirani i dimni topovi, tačnije CO2 mašine. 70 velikih vazdušnih lopti takođe će biti ubačeno u parter, a iznenađenja koja je spremio organizator, nikoga od prisutnih neće ostaviti ravnodušnim. Kada je ozvučenje u pitanju, najsavremenija oprema jačine od skoro 300 kilovata, oduševiće i najzahtevnije posetioce.Temperaturu u "ledenoj" Areni do usijanja će dovesti mnogobrojne plesačice, koje za subotu pripremaju vatrene performanse, dok su se sponzori pobrinuli za poklone medđu kojima je i preko 5000 majica, čime ce obradovati posetioce Foam festa. Za one koji žele da naprave kratak  predah, takodje je obezbeđeno nekoliko "cill out"  prostorija.Četvrti po redu Guarana Foum fest donosi i do sada najjači lajn ap, a izbor di-džejeva zadovoljiće sve, od poklonika komercijalnog hausa do ljubitelja tvrđeg zvuka. Aleks Gaudino, Arno Kost, Kurd Maverik, Ralf Gud, Pantelis, Dejv Flojd, Milinka Radišić, Pleja, samo su neka od imena koja će stati pred miksetu u Areni. Pored glavnog stejdža u prstenu Arene naći će se jos dva stejdža - "Serbian" i "Junior series" stejdž.Posetioce u Areni penom će okupati poznate ličnosti, pa će tako na ledene kule ispred pena topova stati Stanija Dobrojević, Gordana Radić, Milica Majstrorović, Dijana Janković, Milica Jelić, a u pomoć će im priteći i Martina Vrbos kao i plejboj zečica Soraja. 

Organizatori su želeli da karte ove godine budu pristupačne svima pa se ulaznice za ovaj scensko-muzički spektakl još uvek mogu nabaviti po ceni od 1599 dinara, dok će na sam dan festivala koštati 2200 dinara.

Autor: B.B.
Foto: SvetPlus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>