Region

Svet

Mišo Kovač: Severina i Jelena Rozga su sitne ribe!

Posle godinu i po pauze Mišo Kovač se vraća na scenu, na sreću, ili nesreću mnogih hrvatskih pevača.

Mišo Kovač: Severina i Jelena Rozga su sitne ribe!



Pošto uskoro planira koncert Mišo je otkrio šta misli o trenutnoj muzičkoj sceni, ali i da kaže da po njemu Severina i Jelena Rozga nisu nikakve kraljice, a nisu ni pevačice, ali i da mnoge “sitne ribe” žele da se danas zovu pevačem.

Iako o svom nastupu 17. septembra na zagrebačkom Rujanfestu odbija da govori kao o povratku, brk mu se smeška jer je itekako svestan toga da poneki estradnjaci strepe zbog njegovog dolaska na scenu, piše Jutarnji list.

"Zbog te sitne ribe danas će ti neko, ako želi da te uvredi, reći da si pevač. To čak možda nije uvreda, nego kleveta. Proverio sam: u Hrvatskoj je danas 16.560 pevača. I 1800 bendova. Svi kao mahniti žele biti pevači jer misle da je to najbrži i najlakši put do uspeha. Baš! – ironično je rekao Mišo.

"Mali Dragojević lepo radi. Usvojio je mnoge savete koje sam mu dao na početku karijere. Tu su i onaj Cetinski i Džiboni. Dobro ide i onom iz Zadra. Da, Grdoviću. Šestog u toj kategoriji nema", kaže Mišo.

Kovač dodaje da od muzičkih diva ceni Gabi Novak, Terezu Kesoviju, Lolu Novaković i Ninu Spirovu. Na pomen Severininog i imena Jelene Rozge Miša je uspeo samo da se nasmeje.

"Što se Severine i Rozge tiče, ne razumem o kakvim kraljicama pričaju mediji. Jer od pevačica, uslovno rečeno, njihove generacije, dobro pevaju samo Zorica Kondža i Nina Badrić, a svoju ćerku Ivanu namerno sada neću spominjati", kaže Mišo Kovač i nastavlja:

"Ali što se Kondže i Nine tiče, one furaju nekakav free jazz stil, a ako tako nastave, nikad neće doseći nivo jedne Tereze ili Gabi. Uostalom, videli smo kako je taj Ninin free style prošao kod evrovizijske publike. A Severina? Ona nije pevačica. Ona je sjajna performerka. Zna lepo da se obuče, dobro našminka, nastupi su joj scenski zanimljivi. Rozga, s druge strane, nije pevačica zabavne muzike. Iza sebe ima muzičkog mahera Tončija Huljića koji ju je mudro usmerio u nepopunjen muzički procep između sevdaha i folka."

Autor: S.P.
Izvor: Novosti, Večernji list

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>