Region

Svet

Počeo je najveći Džez festival u regionu Nišville: Uvertira Prijatelji Šabanu u čast

Uvertira u Nišville jazz festival (čiji glavni program traje od 16. do 19. avgusta) dvodnevni besplatni program na River stage-u (amfiteatar na keju ) – počeo je sinoć.

Počeo je najveći Džez festival u regionu Nišville: Uvertira Prijatelji  Šabanu u častPored Spomenika Šabanu Bajramoviću nastupili su Alexandre Cunha Quintet iz Brazila, Dado Topić & Time after Time i Šaban Bajramović Interantional Tribute Band, a danas 15. avgusta nastupaju : My People, Orkestar Bobana i Marka Markovića i "Nema problema Orkestar" iz Italije.

Ljubitelje ove vrste muzike u šest dana očekuje preko 80 koncerata i više od 400 izvođača. Gosti “Nišville”-a, između ostalih,  biće i “Briselski džez orkestar” i solisti, portugalska pevačica Marija Žoa, belgijski pevač Dejvid Links, kvinteta “Opus 5” iz Njujorka, zatim italijanski sastav “Nema problema” i drugi.

Program je počeo u utorak,  14. avgusta na River Stage-u, dok će od 16. avgusta ići paraleno na sedam bina: Matine Stage , Movie Stage 1,  Movie Stage 2, Open Stage, Midnight  Jam  Stage i Main Stages (Eart & Sky).

Više o programu festivala, po danima, na stranici Događaji našeg portala.

Autor: S.P.
Foto: Nishville

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>