Region

Svet

Region

Počinje Baskerfest u okviru BELEF-a

Ovogodišnji ''Baskerfest'', treći po redu, koji se održava u okviru Beogradskog letnjeg festivala kao jedan od 14 programa, biće otvoren večeras na Trgu Republike, a publika će do 5. avgusta uživati u performansima uličnih zabavljača iz celog sveta.

Počinje Baskerfest u okviru BELEF-aČlanovi domaćih i stanih kompanija uličnog teatra nastupiće na Trgu Republike, u Knez Mihailovoj ulici (kod Beoizloga, ispred zgrade SANU, ispred Galerije Zepter) i ispred Tržnog centra "Ušće'' u Novom Beogradu.

Na festivalu će ucestvovati više od 20 vrhunskih umetnika iz Velike Britanije, Argentine, Brazila, Španije, Finske, Slovenije, Italije, SAD, Srbije...

Upravnik festivala Miloš Ilić rekao je da je cilj festivala propaganda ulične umetnosti koja duži niz godina nije postojala u našoj zemlji i da organizatori festivala žele da je promovišu.

"Baskerfest na Belefu" objediniće različite tačke, od žongliranja, preko vožnje bicikla na žici, razapetoj između krovova visokih zgrada, do preletanja raznih prepreka automobilom.

Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>