Region

Svet

Region

Mirka Vasiljević: Nisam odustala od glume, iako sam žena fudbalera!

U susret svom 22. rođendanu prelepa glumica Mirka Vasiljević već ima zavidnu glumačku karijeru i ostvarena je, kako kažu, u najvećoj životnoj ulozi – ulozi majke.

Mirka Vasiljević: Nisam odustala od glume, iako sam žena fudbalera!



Dok njene vršnjakinje vreme provede uglavnom izlazeći po klubovima, Mirka sa nevenčanim suprugom i vršnjakom, fudbalerom nemačkog kluba Dinamo Drezden, Vujadinom Savićem, brine o njihom šestomesečnom sinu Andreju. Brigu o nasledniku poznati par nije prepustio trećem licu i rodbini, već su to shvatili kao ozbiljnu roditeljsku dužnost.

Glumica otkriva da ona i Vujadin planiraju proširenje porodice.

“Sa izuzetnom pažnjom se staramo o našem sinu i nemamo pomoć roditelja ili nekih dadilja. Priznaću da ume da bude naporno i teško, ali to shvatam kao sastavni deo roditeljstva. Ako bog da, Vujadin i ja ćemo imati još dvoje-troje dece”, rekla je Mirka za “Blic”.

U glumičinom životu događaji su se odvijali, neko će reći, i pre vremena, pa je ozbiljnu filmsku ulogu u kultnom filmu “Mi nismo anđeli” dobila sa samo 13 godina i postala poznata celoj naciji.

Uprkos slavi koja ju stekla, Mirka se trudi da ostane čvrsto na zemlji. Ona i Vujadin ne vole kada se mediji bave njihovim privatnim životom.

“Ne osuđujem nikoga ko je spreman da se na taj način eksponira i da iznosi detalje koji nisu vezani za posao kojim se bavi, ali svesna sam da ljude to zanima. Međutim, ja nisam spremna da dam i taj deo jer bih mislila da sam izgubila sebe, jednostavno ne umem da plivam u tome i ne upuštam se u takve avanture. Pritom ne vidim senzaciju u onome što čini moj život u tome što izvodim bebu u šetnju kao što to čine milioni drugih žena, da pokažem gde letujem, šta jedem i slično”, ističe glumica.

Mirka je istakla da bi u bliskoj budućnosti volela da dobije karakternu i jaku ulogu.

“To što sam majka i supruga fudbalera s inostranom karijerom ne znači da sam odustala od glume jer je to zaista poziv kojim želim da se bavim. Ne po svaku cenu, ali želim da u budućnosti dobijam karakternije uloge na filmu serijama i u pozorištu. Činjenica je da od kada sam počela da snimam još kao dete, nikada nisam imala dužu pauzu i od “Mirisa kiše na Balkanu” nisam snimala ništa, a to je godinu i po dana. U tom periodu sam bila trudna i rodila sam dete koje odgajam, a nažalost, i situacija u mom poslu u Srbiji nije sjajna. Pored finansijskih poteškoća na koje se nailazi tokom realizacije projekata, ima i više glumaca nego uloga koje se nude”, otvoreno kaže Mirka, uz opasku da iako trenutno ne radi ni na jednom glumačkom projektu, ima “pune ruke posla”.

“Već danas putujem iz Nemačke u Beograd da bih polagala ispit i završila još neke obaveze. Ako ga položim, očistila sam drugu godinu na Fakultetu za literaturu i komunikacije i ostaje mi još jedna godina do master studija, koje ću nastojati da upišem na nekom prestižnom inostranom fakultetu, najverovatnije iz oblasti srodne mojoj profesiji. U Beogradu ostajem petnaestak dana i vraćam se u Nemačku. Nema nam odmora do kraja godine, prvenstveno zbog Vujadinovih obaveza, a od septembra ću i ja biti angažovana u pozorištu. Oboje smo srećni što smo Andreju nedavno priuštili prvi boravak na moru, a za veće odmaranje malo ćemo da sačekamo. Ja sam srećna što sebe umem da nateram da istrajem u svemu što želim, makar to bilo mnogo teško. Kad mi je najteže, smognem snage i zapnem da skinem tu obavezu i da mi posle bude lakše”, zaključila je Mirka.

Autor: S.P.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>