Region

Svet

Počeo Exit: Djuran Djuran oduševio publiku (Foto)

Na Petrovaradinskoj tvrđavi počeo 13. festival. Uvodnu noć najveće muzičke smotre na Balkanu obeležio nastup čuvenih pop muzičara.

Počeo Exit: Djuran Djuran oduševio publiku (Foto)





Fenomenalni "Djuran Djuran“, legende pop muzike koje su na glavnu binu festivala stupile u ponoć i održale koncert za pamćenje, obeležili su uvodno veče jednog od najznačajnijih festivala u Evropi, jedinstvene smotre savremene muzike oličene u državi „Exit“.



Hitovi su stizali jedan za drugim a desetine hiljada ljubitelja mekog, romantičarskog popa, prepustile se komandi sa bine Sajmona Le Bona i drugara. Oni su na 13. „Exitu“, predstavili svoj novi, baš 13. album, All You Need Is Now, a publika je uživala i u mega hitovima Rio, Hungry Like the Wolf, Girls on Film, Ordinary World, Come Undone... Majstori popa potvrdili su zbog čega su tokom bogate karijere osvojili značajne nagrade.



Tom planetarno poznatom bendu veliku uslugu učinili su Gosip i Skindred, koji su atmosferu pred glavnom festivalskom binom doveli do usijanja.Lavina sa Petrovaradina, oličena u razmeni energije, jakom zvuku i ritmu pozitivnih vibracija sa svih meridijana, krenula je sinoć u svoje 13. izdanje, jednako žestoko kao i ranijih godina. Nekoliko minuta posle 18 časova, kada su širom otvorene kapije Petrovaradinske tvrđave, počeo je festival „Exit“ i ovog puta sa pregršt muzičkih pravaca i ponudom svetske muzičke scene, s posebnim osvrtom na pop sadržaje, uz obilje zabavnih događaja i tradicionalno gostoprimstvo Novosađana.



Sevalo je sa 22 festivalske bine, od starta, tako da je najveća žurka na Balkanu počela u smiraj dana i tropskom vremenu, koje, međutim, nije omelo posetioce iz čak 60 zemalja sveta da krenu s plesom, najave i realizuju ludi noćni provod.

Program na glavnoj festivalskoj bini otvorili su domaće snage, beogradski bend „Kriške“ sa originalnim zvukom ali i retro saundom koji podseća na 70-te godine prošlog veka i uvele posetioce na „mejnu“ u lagani ples.



Crtu pod prvu noć na mejn stejdžu podvukao je Englez Nik Douma, alijas Sub Fokus sa sjajnim elektro kreacijama, primesama dramen bejza, hausa...

Na „Dens areni“ plesnom podijumu za 30.000 ljudi, upriličena je sjajna žurka uz kostimirane igrače i igračice specijalne efekte i sve što inače klaberi priželjkuju. Počelo je laganom uvertirom Stojčeta, ali samo nakratko jer je već u drugoj konstrukciji „ubacio“ u najveću brzinu i predao gramofon u ruke Ic Evritingu, Tidu, do Žaka Lu Konta sjajnog nastupa čarobnjaka. Na fjužn bini, rezervisanoj za bendove iz regiona nastupili su „Pompeja“, „Hajp“, „Blok aut“, „Kamp“, sve do svitanja, kada je nastupio „Edo majka“.

Ove godine, prvi put je eksploziv bina promenila mesto i smeštena u šanac prekoputa, ali je zadržala publiku i hiljade vati u snazi zvučnika. Na starom mestu, ove godine,postavljen je ne baš posećen noćni klub Rezidens kao i frizerski i kozmetički salon.

Najviše se đuskalo ispred latino i rege stejdža, tradicionalno, gde su se do jutra tiskali ljubitelji laganog ritma. MEJN STEJDž: 20.00 Ola Horhe, 21.00 The Duke Spirit, 22.30 Hercules and Love Affair, 00.00 Nenj Order, 2.00 Netsky feat MC Dynamite

DENS ARENA: 21.00 Matthew Hoag, 22.30 Siniša Tamamović, 00.00 Maayan Nidam, 1.30 Robert Dietz, 3.00 Reboot live, 4.00 Luciano, 6.30 Kenny Larkin

FJUŽN STEJDž: 19.30 Grimus, 20.25 DreDDup, 21.20 Jarboli, 22.50 "Lollobrigida", 00.30 "The Toy Dolls", 2.00 "Goblini", 3.30 Sve barabe.

Izvor: Novosti
Foto: Nosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>