Svet

Region

Holivudska legenda Ernest Borgnine preminuo u 96. godini

Oskarovac Ernest Borgnine , glumac čija karijera je trajala više od 60 godina, preminuo je u 96. godini od posledica otkazivanja bubrega u losanđeleškoj bolnici. Njegova porodica bila je uz njega, javlja BBC.

Holivudska legenda Ernest Borgnine preminuo u 96. godini



Borgnine se na televizijskim ekranima pojavio pre tri godine u jednoj od epizoda Hitne službe, a podsetimo, davne  1955. je osvojio Oskara za glavnu mušku ulogu u filmu "Marty".

Poznat kao jedan od vodećih holivudskih karakternih glumaca Borgninea ćemo se sećati po ulozi "Odavde do večnosti" gde je glumio okrutnog narednika "Fatsa" Judsona koji vodi vojni logor i ismejava vojnika Angela Maggia koga glumi Frank Sinatra. Status karakternog glumca stekao je ulogama u filmovima kao što su "Johnny Gitara" i "Loš dan u Black Rocku".

Neki od njegovih kasnijih filmova su "Vikinzi'', "Feniksov let", "Dvanaest žigosanih", "Divlja horda", "Posedonova avantura" i "Crna rupa".

Za doprinos filmu je dobio i svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, a 1996. je primljen u Kuću slavnih vestern glumaca.

Autor: J.B.
Foto: internet
 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>