Region

Svet

Di-džej Šantel na Saboru u Guči!

Dragačevski sabor trubača, 52. po redu, održaće se u Guči od 6. do 12. avgusta, najavio je predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović. Direktor Centra za kulturu, sport i turizam opštine Lučani Adam Tadić rekao je da je cilj Sabora da štiti našu kulturnu baštinu i da omogući svim posetiocima da se lepo provedu.

Di-džej Šantel na Saboru u Guči!



Tadić je istakao da još od 1961. godine organizatori imaju “kostur po kome organizuju program” i da je pripremljen kao i svake godine bogat program, dodavši da nisu tačni natpisi u medijima da u Guči neće biti šatora. Iz ovogodišnjeg programa organizatori su izdvojili koncert “Virtouzi trube”, koji će se održati u četvrtak 9. avgusta, a nastupiće Dejan Petrović i Dejan Lazarević, kao i evropski di-džej Šantel.

U subotu 11. avgusta biće organizovano finalno takmičenje, a u vreme zasedanja žirija koncert će održati pevač Miroslav Ilić, koji ove godine obeležava 40 godina rada. Poslednjeg dana manifestacije biće održano 3. međunarodno takmičenje trubačkih orkestara iz celog sveta, a posle proglašenja pobednika nastupiće ansambl “Kolo”.

Na 52. po redu Saboru, osim trubača i Miroslava Ilića, nastupiće i francuski "grebač ploča" Šantel.

Prema Tadićevim rečima, pre nego što trubači nastupe na Saboru, organizovana su kvalifikaciona takmičenja, gde će se izabrati najbolji za finalno takmičenje, koje prate stručni žiri i žiri publike. On je još dodao da će najverovatnije nastupiti 12 orkestara iz 12 zemalja, ali da to još nije sigurno.

Autor: S.P.
Izvor: Tanjug.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>