Region

Svet

Kaja: Naš narod voli "treš" i ljude bez zanimanja

Pevačica Katarina Ostojić Kaja poslednjih godinu pažnju medija privlači vezom sa popularnim Džunior Džekom ali i najavom da će uskoro osvojiti svetsku scenu. Samo za čitaoce portala Svet Kaja je ispričala ko je to zvezda u Srbiji danas, koliko se kod nas ceni kreativnost i otkrila svoje planove za budućnost

Kaja: Naš narod voli



Koliko se u Srbiji ceni kreativnost?

- Mislim da Srbija i nije baš najbolje tržište za kreativne ljude, jer nam je decenijama plasirano nešto što je veoma površno i banalno, bar kad je muzika u pitanju. Ovde mnogo više mesta ima na polju scenske kreativnosti, toliko da naši izvođači često pribegavaju čak i svakojakim bizarnostima, ne bi li skrenuli pažnju sa muzike koju prave. To nije slučaj samo kod nas, ima toga i u svetu. To što se u globalu naziva - šou biznis, a što često nema mnogo veze sa muzikom.

Da li te zanima karijera na Zapadu?

- Odrasla sam uz zvuke svetskih pop diva kao sto su Vitni Hjuston, Maraja Keri, i nekako se moj izraz formirao u tom maniru. Odavde je zaista bilo teško razmišljati o inostranoj karijeri, jer smo godinama bili potpuna nepoznanica za ostatak sveta. Sada su stvari malo drugačije, a i meni se ukazala prilika da se oprobam na tržištu na kome će ljudi umeti da prepoznaju kvalitet.

Koliko u Srbiji ima "zvezda"?

- Srbi vole intrige, starlete, šoumene i njima slične… Svakodnevno nas zasipaju kojekakvim nebitnim informacijama o ljudima bez konkretnog zanimanja. Neretko se dešava da upravo oni izaberu jedan od načina da se "definišu", pa tako brže bolje snime album ili singl i nazivaju se pevačima. Takvih ovde ima previše, a i naš narod voli treš, tako da ovde svako moze da puni hale i drži "koncerte". Naravno, ima puno i onih koji svaki dan napadaju sa naslovnih strana svih magazina i TV kanala, a nikako ne žive od te muzike koju rade jer naravno, nema ko da ih sluša.

Kojom vrstom muzike bi volela da se baviš u budućnosti? House muzika?

- Moja jedina inspiracija, kad je muzika u pitanju, je Ališa Kiz. I ne stidim se da kažem da bih volela da imam karijeru kao ona, ništa ne bih menjala. Sličnu muziku sam i sama komponovala za svoj album koji spremam. Mislim da ću ovoga puta prvi put kroz muziku predstaviti sebe u pravom svetlu, imaćete prilike da čujete jedan r’n'b - pop recimo, to je ono gde sam ja, što kaže naš narod – svoj na svome.




Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>