Region

Svet

U požaru u Kontrastu poginula voditeljka RTV Delta iz Novog Sada! (Video)

Među šestoro poginulih u novosadskoj diskoteci bila je Tamara Miladinović, novinarka i tv lice RTV „Delta“. Ova televizija zbog nesrećne situacije obustavila je danas emitovanje programa.

U požaru u Kontrastu poginula voditeljka RTV Delta iz Novog Sada! (Video)Miladinovićeva, koja je imala 25 godina, završavala je i Filozofski fakultet u Novom Sadu. U toku svoje karijere vodila je različite emisije na „Delti“, uradila je intervjue sa mnogim poznatim ličnostima sa naše estradne scene i svi su je poznavali kao brzu, sposobnu, vrednu i energičnu osobu.

U požaru koji je noćas izbio u novosadskoj diskoteci stardalo je šestoro osoba, a portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu saopštila je da su identifikovani nastradali: Marina Aničić (1987), Tamara Miladinović (1987), Milena Damaci (1986), Zoran Ignjatović (1984), Marko Pavlović (1983) i Renato Vuković (1991).

U trenutku kada je izbio požar, oko dva časa iza ponoći, u diskoteci "Kontrast" bilo je više od 300 posetilaca, a prema prvim informacijama loše instalacije na bini bile su razlog što je otpočela ova tragedija.

Iako su vatrogasci stigli četiri minuta po pozivu, spasa za šestoro mladih više nije bilo jer se požar proširio izuzetno brzo.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je požar izbio iza bine, na kojoj je u tom trenutku nastupao "Akapulko bend". Čim je izbila vatra kod bine, gosti, kojih je bilo oko 350 u lokalu, uspaničili su se i počeli da beže od plamena. Neki od njih su se spasili tako što su kroz provukli se i izašli kroz prozor toaleta u prizemlju lokala.

Veruje se da je jedna žrtva na taj način pokušala da se spase, ali da se ugušila pre nego što je uspela da izađe kroz prozor toaleta.

Prvi rezultati istrage ne isključuju mogućnost da su vatru izazvala pirotehnička sredstva kojih je bilo u lokalu, što tvrde i brojni posetioci. Pojedini očevici pričaju da je plamen prvo zahvatio draperiju u blizini bine gde su igrale plesačice. Istraga je i dalje u toku.

Petoro od šestoro pogunulih, prema saznanjima "Blica" bili su na galeriji u lokalu, a probali su da se od zaštite od vatre, tako što su se zatvorili u toalet. Jedna žrtva se takođe zatvorila u toalet, ali u prizemlju.

Na vanrednoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Igor Pavličić, proglašena je trodnevna žalost u Novom Sadu 2. 3. i 4. aprila 2012.

Porodici, prijateljima kao i kolegama radio i portal Svet Plus izjavljuje iskreno saučešće.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>