Region

Svet

Maja Volk: Pijana sam se sudarila sa policijom

Maja Volk, voditeljka televizije Prva, dramaturg, profesor na FDU i strastveni ljubitelj četvorotočkaša, odlučila je da prestane da vozi nakon što je nekoliko puta izazvala sudare u kojima je ugrozila i svoj i tuđe živote. U šokantnoj ispovesti za Press Maja otvoreno priča o svom bahatom ponašanju za volanom i otkriva da je prvu saobraćajku izazvala još u ranoj mladosti.

Maja Volk: Pijana sam se sudarila sa policijom



“Uvek su govorili da sam za volanom hrabrija od muškaraca jer vozim oštro. Prvi put sam izgubila kontrolu u automobilu kada sam imala 22 godine. Posle noćnog provoda u gradu mrtva pijana i bez sočiva sela sam za volan. Vozila sam kao manijak. Srećom, to se desilo u četiri sata ujutru i bilo je malo vozila na ulicama Beograda, inače ko zna šta bi se dogodilo. Naježim se kada se setim te noći i šta sam u takvom stanju mogla da učinim. Policija me nije zaustavila, ali je moja savest sutradan proradila”, počinje Maja svoju šokantnu priču za Press.

Volkova kaže da je pola života provela na točkovima i da je mesečno vozila i po 2.500 kilometara. Ludoriju iz mladosti dugo nije ponovila, sve do prošle godine, kada je počela da gubi koncentraciju.

“Prošle godine u Zemunu vozila sam iza policijskog auta. Stigla mi je poruka na mobilni telefon, dok sam je čitala, nisam videla da su policajci ispred mene naglo zakočili i u punoj brzini udarila sam u njihov auto. Tog dana objavljen je intervju sa mnom u jednom magazinu s naslovom „Žena inspiracija”. Pokazala sam im to i rekla da ih je udarila „žena inspiracija”, ali mi to nije pomoglo da prođem nekažnjeno”, priča Maja.

Samo mesec dana kasnije ponovila je grešku.

“Vozeći iz Banjaluke ponovo sam se zakucala u auto. Na trenutak sam pogledala kroz prozor, bio je sunčan dan i zaboravila sam da sam za volanom. Tada sam povredila grudnu kost i potpuno slupala auto, dok čoveku kog sam udarila ništa nije falilo”, kaže Maja, i priznaje da je to bila prekretnica da više ne seda za volan.

“Morala sam sebi da priznam da više nisam sposobna toliko dugo da vozim. Ako mi se za mesec dana dogode dve saobraćajne nesreće, to znači da sam na dobrom putu da ugrozim svoj i tuđ život. Otad me ćerka vozi po gradu, ili se vozim autobusom, taksijem ili vozom. Shvatila sam da je lepo kada te voze, zato kada imam nastup tražim da mi se obezbedi prevoz”, ističe multitalentovana umetnica, koja je između ostalog i fado pevačica.

Maja je kasnije saznala da je uzrok njene nepažnje za volanom zapravo zdravstveni problem.

“Nisam znala da imam poremećaj vida! Katarakta je kriva što u deliću sekunde izgubim vid. Radim na otklanjanju tog problema, ali ne sedam više za volan jer planiram da živim 130 godina”, s osmehom zaključuje voditeljka.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>