Region

Svet

Region

Nebojša Glogovac: Odbio sam Anđelinu Džoli

Nebojša Glogovac u intervjuu "Novostima" je otkrio zašto je bio "oprezan" kada su ga pozvali kasting agenti rediteljke filma "U zemlji krvi i meda".

Nebojša Glogovac: Odbio sam Anđelinu Džoli



Kontraverzni film Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda" izazvao je burne reakcije u domaćoj javnosti - jedni pričaju dobro, mada je daleko više onih koji ga pljuju. Nebojša Glogovac je trebao da bude deo tog projekta ali evo zašto nije:

"Kontaktirao sam sa njenim kasting agentima koji su mi rekli da su me gledali u 'Klopci' i ponudili mi saradnju. Pošto je poslednjih godina u holivudskoj produkciji trend da smo samo mi u ovim ratovima ubijali, klali i silovali, dok su ostali ne znam šta radili, bio sam oprezan", rekao je Glogovac.

"Nikako ne bih voleo da igram u priči u kojoj je samo jedan narod kriv i lud i krvoločan, a svi drugi divni i male mace, bez obzira na to o kojem je narodu reč. Taj scenario Anđeline Džoli, čije ime agenti nisu spominjali, nikako nisam mogao da vidim. Nekako je ostao tajnovit, nisu hteli da mi ga pokažu, što je meni bilo čudno, pošto je reč o priči koju treba da vidi nekoliko miliona ljudi".

Glogovac još dodaje da se komunikacija sa agentima Džolijeve završila tako što je, na njihovo insistiranje da prihvati ulogu na neviđeno, rekao da će pristati samo ukoliko film sagledava ove naše ratove "kao zlo koje se desilo ljudima koji su se voleli, bili komšije".

"Kako sam počeo da postavljam ta pitanja, tako je komunikacija, vrlo pompezno, krenula da jenjava. A, završila se tipično američki - u poslednjem pismu agenti su mi napisali: "Pošto je vaš talenat toliki da bismo mogli da vam ponudimo samo glavni lik, a on je već dodeljen, nećemo imati ulogu za vas".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>