Ostalo

Sme�no

U Srbiji rodjena džinovska beba

Dve najveće bebe u Srbiji i Nemačkoj, teške 6.100 i 6.000 grama, došle su na svet istog dana, u petak 25.11.2011. godine. Osim skoro iste kilaže, zajedničko im je i to što su im majke stare 40 godina i što već imaju braću i sestre. Srpski „džin“ zove se Gojko i 100 grama je teži od nemačkog, kome je majka dala ime Džihad. Naš dečak ima četiri sestre. Džihad takođe, ali i devetoro braće.

U Srbiji rodjena džinovska beba



I Gojko i Džihad svojom veličinom su zaprepastili lekare na porođaju, ali, kako saznajemo, obojica su u odličnom stanju. Doduše, Gojko je rođen carskim rezom, dok je Džihadova mama insistirala na prirodnom porođaju.

"Rodila sam dečaka teškog 6.100 grama i dugačkog 61 cm. Presrećna sam i ne mogu da verujem da je moj sin od prvog dana toliko popularan" - kaže presrećna mama Divna Pantović. Ona dodaje da su lekari mislili da je prvobitno porode prirodnim putem, ali odustali su zbog veličine njenog stomaka.

"Sve je super prošlo" - kaže ona.

Dr Miroljub Stefanović, ginekolog koji je porodio Divnu, dodaje da je Gojko najveća beba u smederevskom porodilištu, a najverovatnije i u Srbiji.
"Dosad nismo imali ovakav slučaj. Odlučio sam se za carski rez, jer bi porođaj prirodnim putem bio rizičan i za majku i za dete" - objašnjava dr Stefanović.

Gojko je tokom naše posete bio prilično miran. Kao da je znao da drži apsolutni rekord u Srbiji po veličini novorođenčadi. Bio je pospan, ali uspeli smo da vidimo pune obraščiće, ručice kao krofnice i da mu je krevetac skoro pa mali.

Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>