Region

Svet

Željko Mitrović: Ništa od prodaje jahte!

Advokatski tim Željka Mitrovića dobio je od suda u Dubrovniku privremenu meru zabrane prodaje broda “El Bosco”. Pre par dana Mitrović je boravio u Dubrovniku i zajedno sa advokatom Nevenom Cirkvenijem, predao obimnu dokumentaciju i zatrražio privremenu meru. Sud u Dubrovniku je u roku presudio u njegovu korist zbog kršenja procedure i zakona, od strane uprave Carina.

Željko Mitrović: Ništa od prodaje jahte!



Mitrovićev novo angažovani advokat Neven Cirkveni tvrdi da su tužbu podneli zbog nezakonitog postupanja carinarnice, odnosno grubih proceduralnih propusta pri oduzimanju Mitrovićeve jahte “El Bosco V.

Carinarnica u Dubrovniku nije donela rešenje o izvršenju, što je bila dužna pre samog oglašavanja prodaje broda, pa i oduzimanja broda. To nije učinjeno ni pri zapleni broda, a ni posle, izdano je samo rešenje o poreznom dugu. Istovremeno smo zatražili da se stavi privremena mera zabrane prodaje broda" - rekao je advokat Neven Cirkveni.

Željko Mitrović je prezadovoljan ovom odlukom: "Srećan sam što smo pobedili bahatost hrvatske Carine" - oduševljeno je odreagovao Mitrović.

O daljoj proceduri i rešenju problema zaplenjene jahte “El Bosco” znaće se više narednih dana.

Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>