Region

Svet

Šok: Bombama na srpske pevače u Hrvatskoj

U hrvatskoj diskoteci "Elefant bar" u Posušju, zahvaljujući brzoj reakciji policije izbegnuta je velika tragedija.

Šok: Bombama na srpske pevače u Hrvatskoj



Naime, pevač Nikola Rokvić trebao je da nastupi u hrvatskoj diskoteci "Elefant bar", ali je u poslednjem momentu javljeno da je u diskoteci postavljena bomba, pa je zbog toga diskoteka evakuisana, a koncert mladog pevača otkazan. Na žalost ovoga puta nije se radilo o lažnoj dojavi, jer je policija pronašla eksplozivnu napravu, a hrvatski revolucionarni pokret preuzeo je odgovornost za postavljanje bombe. Zbog dojave o postavljenom eksplozivu otkazani su nastupi Dragane Mirković i Mileta Kitića u "Hard rok kafeu".

HRP je poručio da će sprečiti nastup srpskog folk pevača Mileta Kitića, zakazan za 5. avgust u Posušju, ali i svih umetnika iz Srbije koji se usude da dođu u Posušje, Grude, Široki Brijeg i druga hrvatske mesta u zapadnoj Hercegovini.

Juče je u hrvatskoj policiji saslušan Tomislava Barića Kodru, člana Hrvatskog revolucionarnog pokreta,  zbog sumnje da je uputio dojavu o podmetnutoj bombi.

"Kodro je priznao da je član HRP-a i da ovaj pokret u Hercegovini ima 2.500 članova, ali je negirao da je uputio lažnu dojavu o bombi. On je u policiji otvoreno rekao da članovi HRP-a neće dozvoliti da „srpske cajke pevaju po Hercegovini, dok hrvatski generali trunu u Hagu".  Poručio je i to da će HRP-ovci organizovati proteste i bojkotovati koncert Mileta Kitića u Posušju, koji je najavljen za 5. avgust, na Dan domovinske zahvalnosti" - rekao je izvor.


Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>