Region

Svet

Region

Katarina Radivojević kreće od nule u Holivudu

Katarina Radivojević u Njujorku živi više od pola godine i strpljivo čeka svoju priliku da se probije. U pripremi je nekoliko značajnih uloga, a Katarina je odlučila da letnju pauzu iskoristi da uživa u Beogradu, za koji je veže porodica, ali i ljubav, a potom će se, pre povratka u Veliku jabuku, otisnuti na Crnogorsko i Hrvatsko primorje. Nakon što je završila sa snimanjem hrvatske serije "Najbolje godine", Katarina je otišla da radi predstavu "Ožalošćena porodica", koju je igrala na engleskom jeziku na Of Brodveju.

Katarina Radivojević kreće od nule u HolivuduPošto je predstavu uspešno završila, odlučila je da ostane u Americi i tako je sve počelo. “ Ne želim svima da razbijem iluziju, ali nije lako i holivudski san je teško ostvariv. Čovek mora početi ispočetka, uprkos prethodnom radu i u mom slučaju, karijeri dugoj više od deset godina. Potreban je veliki rad na redukovanju akcenta. To znači učestvovanje u kratkim i nezavisnim filmovima koji ne donose vrtoglave honorare, već jedan mukotrpni rad. Na neki način sam odabrala da tamo budem jedna od mnogih koji tek počinju, što mi je dalo i izvesnu slobodu. Da bi uopšte otišao na audiciju, moraš da imaš dobrog agenta. Za bolje uloge ti treba bolji agent, a boljeg agenta dobijaš samo radom. Ipak, trud i rad se uvek isplate! I sigurnost u svoje glumačke sposobnosti”.

Katarina je ovih dana snimala pilot epizodu serije "Employees only", gde igra Italijanku Donatelu, i kratki film "The Goddess of hunt", koji je naučna fantastika, u kojoj igra modernu amazonku Robertu Azuru. Na jesen će učestvovati u jednom nezavisnom filmu pod naslovom "Big sister". “Ne mogu da poredim igranje na stranom i na svom jeziku. Na maternjem jeziku je to apsolutno zadovoljstvo, a na stranom je često i mučenje. Gluma je izražavanje i jakih emocija, a sve te jake emocije teško se izražavaju kroz strani jezik. Kada sam došla u Njujork, imala sam obuke sa trenerom jezika kako bih ublažila akcenat”, priča glumica. Ipak, odlazak u Ameriku ipak ne znači da se Katarina neće vratiti u Srbiju.

 “Ovde su moja porodica, moji prijatelji i mnoge druge stvari za koje sam vezana, pa čak i ljubav. Mnogo toga me veže za ove prostore i ne postoji šansa da se ne vratim. Moj cilj je profesionalna nadgradnja, a američko tržište pruža velike mogućnosti i izazove”, dodaje lepa glumica koja dodaje da je trenutno srećna u ljubavi, a o vezama na daljinu kaže da "nije ljubav samo kada ste zajedno". “ Kako kaže Duško Radović: 'Volite se kad niste zajedno. To je prava ljubav. Ko ume da se voli samo kad je zajedno, taj ne pravi pitanje s kim je', istakla je Katarina, i dodala da u Njujorku nema udvarače. “ To je grad koji pulsira kao mašina i u skladu sa tim se i živi. Tamo nemate vremena da se upoznajete sa nekim, svako je sebi prioritet”, kazala je glumica.

Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>