Region

Svet

Sinoć završen Exit festival 2011.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu noćas je završen dvanaesti "Egzit" festival na kome je tokom četiri dana na dvadesetak bina nastupilo oko 600 izvođača. Festival je počeo u četvrtak, a u subotu je dočekao dvomilionitog posetioca.

Sinoć završen Exit festival 2011.



Više od 15.000 ljudi okupilo se kasno sinoć  na koncertu Nika Kejva i "Grajndermena", kojim je i završen ovogodišnji muzički festival "Egzit".

Posle odlične svirke bristolskog beda "Portished", na glavnu binu "Egzita" izašao je Kejv i njegov novi bend, koji je nastao pre nekoliko godina u želji muzičara da se vrate svojim muzičkim počecijma.



Publika na Petrovaradinskoj tvrđavi odlično je reagovala na pesme sa dva albuma ''Grajndermena", a raspoloženi Kejv jurcao je po bini i skakao u publiku.

Kejvov nastup bio je potpuno drugačiji od svedenog, pomalo mračnog ali odličnog nastupa "Portisheda".

Šestočlana grupa izvela je tokom sat i po koncerta sve svoje najveće hitove - "Roads", "Sour times", a na hiljade mobilnih telefona i fotoapara sevalo je Petrovaradinskom tvrđavom dok je grupa, predvođena Bet Gibons, izvodila svoj hit "Glory box".

Tokom poslednje pesme, pevačica je sišla u publiku da se pozdravi sa obožavateljima i zahvali.

Glavnu binu festivala još pre 19 sati otvorio bend "E-play" pred malim brojem publike, koja zbog velikih vrućina još nije bila pristigla na plato ispred bine.

Posle njih, na binu je izašao "Big odio dajnamit" bend koji je osnovao pevač legendarnog britanskog benda ''Kleš" - Mik Džons.

Nastupila je i ''Disciplin A Kitscme", koja je energičnom svirkom pripremila publiku za nastup dve zvezde večeri - "Portished" i Kejva.



"Kiša kerozina" otvorila je ''Lajv stejdž" nakon čega je usledila grupa ''June" iz Skoplja i ''Longit" iz Bratislave. Duo je nastupio sa konceptom bas i gitara, svirajući gudalima uz podršku ritam mašine.

Na ''Fjužnu" svirao je surf rok sastav "Meser čups" uz video bimove na kojima idu kadrovi iz razih horor filmova, a pevačica i basistkinja su bile obučene kao vampirice. Više stotina razigranih fanova okupilo se da čuje horor rokabili zvuk.

Poslednje veceri festivala nastupali su i ''Laibach" i ''Partibrejkersi".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>