Lepota

Ljubav

7 trikova kojima ćete izgubiti 5 kilograma do večere

Besprekorno vitke figure slavnih koje nam se smeše s malih ekrana i ekrana kompjutera, možda i nisu tako savršene kako se naizgled čine. Ma koliko se trudile da oblikuju svoje telo, brojne zvezde obraćaju se za pomoć vrhunskim stilistima koji ih savetuju kako da uz pomoć pravih krpica sakriju poneki kilogram viška.

7 trikova kojima ćete izgubiti 5 kilograma do večere



Evo kakve su tajne otkrili stilisti Nikol Čavez i Filip Bloh, čije klijente čine poznate osobe kao što su Hale Beri, Skarlet Johanson i Ketrin Zita-Džons.

Elastičnim vešom do ravnog stomaka
Želite li da se bez izgladnjivanja i vežbanja malo 'utegnete' najbolje rešenje za to je - elastičan stezni donji veš koji će vam malo preoblikovati figuru i prikriti manje nesavršenosti na telu. Uz pomoć funkcionalnog donjeg veša možete izgledati poput zvezda na crvenom tepihu.

Celebrity stilisti posebno preporučuju biciklističke koje istovremeno oblikuju stomak, struk, bedra i zadnjicu. Nikako ne kupujte preusku odeću koja vas seče u struku, jer to može samo još više da istakne ono što silno želite da sakrijete!

Haljinica i široki pojas za tanji struk
Mnoge bi žene preko noći želele da stanje svoj struk. No, to i nije tako nemoguća misija - treba samo odabrati strukiranu haljinicu i uz nju odabrati neki širi pojas (7-10 centimetara širine) u tamnijoj boji i problem je rešen! Zapravo, izgledaćete kao da ste obukli neki seksi korset.

Kako sakriti opuštene tricepse?
Stilisti ističu kako se njihovi slavni klijenti najviše žale na zadebljane nadlaktice, odnosno tricepse koje pokušavaju prikriti. Uprkos silnim dijetama i vežbanju, taj deo tela zvezdama uvek posebno smeta. Najbolje rešenje za to je raskopčana bluza ili džemper preko dekoltirane majice ili topa čiji će rukavi vizuelno stanjiti ruke.

Mala crna haljina
Svaka žena, bila ona slavna ili ne, trebala bi u svom ormaru imati čarobnu malu crnu haljinu koja spašava stvar. Klasični kroj kratkih je ili tričetvrt rukava, strukirana je, a dužina joj je nešto iznad kolena.

Ne plašite se da je obučete ukoliko ste dobili koji kilogram viška, jer u njoj ćete uvek izgledati 'stesano'. Nipošto se nemojte skrivati ispod vrećastih haljina, jer one će samo pogoršati stvar…

Nakit 'briše' kilograme
S većom ogrlicom možete odavati utisak da ste viši i mršaviji, poručuju ugledni svetski stilisti. To se događa zato što je sva pažnja i pogledi usmereni ka ogrlici, zanemarujući u tom trenutku eventualne fizičke nedostatke.

Ukoliko imate veće grudi, svakako bolje odaberite kraću ogrlicu. I minđuše kao i svetlucave trake za kosu odlično odvraćaju pažnju.

Kako odećom smanjiti grudi?
Najbolji način da se grudi vizuelno smanje jeste – korišćenje odgovarajućeg grudnjaka. Takođe, morate osloboditi dekolte i odabrati V izrez. I prsluk preko košulje čini se dobar izbor. Nosite li isključivo košulje ili elegantne bluze, nemojte se zakopčati do grla već ipak malo otkopčajte dugmiće…

Uz koji stil ćete izgledati viši i mršaviji?
Obučete li se od glave do pete u jednu boju, postići ćete efekat izdužene linije. U tom ćete slučaju čak i na minijaturnim potpeticama izgledati puno viši.

Stručnjaci preporučuju da treba odabrati cipele prema nijansi kože, kako bi prividno izdužile noge. Svakako treba izbegavati trakice oko gležnjeva jer one proširuju nogu.

Autor: B.B.
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>