Region

Svet

Sud Firčiju oduzeo pasoš?!

Posle Maje Nikolić i Miloša Bojanića, istražni sudija u Palati pravde ovih dana saslušao je i Ivana Fecea Firčija, protiv koga je pokrenut krivični postupak zbog sumnje da je vređao srpski narod! Naime, kako „Alo!“ saznaje, nakon što su njegove „kolege“ iz rijalitija, optužene zbog uvrede Jevreja, ispričale pred sudijom da je i Firči koristio govora mržnje, pokrenut je postupak i protiv novosadskog muzičara i odlučeno je da mu se oduzme pasoš na određeno vreme.

Sud Firčiju oduzeo pasoš?!



 "Posle hajke zbog optužnice protiv Miloša Bojanića i Maje Nikolić, došao je red i na Firčija. Mislim da bi se izvukao da Maja na sudu nije ispričala da je pred kamerama vređao srpsku decu i narod. Ključna rečenica koju je Nikolićeva navela sudiji i zbog koje je muzičar završio na sudu bila je:

"Svu srpsku decu nabijem na svoj masni, mađarski ku*ac!“ priča dobro obavešteni izvor i dodaje da se muzičar ne plaši zbog postupka koji je pokrenut protiv njega, ali da se iznervirao zbog oduzimanja pasoša. "Firči se odazvao sudskom pozivu i pojavio se u Palati pravde pred istražnim sudijom. Nisam upoznat sa detaljima njegovog iskaza, ali znam da mu je privremeno oduzet pasoš dok ne bude okončan istražni postupak. Verujem da će se sve to srediti i da posledice neće biti toliko teške" komentariše naš izvor, koji je želeo da ostane anoniman.

"Ništa o tome ne znam i nije tačno" rekao je Ivan kada smo ga pozvali, dok nam je portparol Republičkog javnog tužilaštva dao malo detaljnije informacije. "Prošlo je samo nedelju dana otkad smo pokrenuli taj postupak. Sačekajte još malo, taj slučaj se i dalje istražuje" izjavio je Toma Zorić za „Alo!“. Podsećanja radi, pevačica Maja Nikolić i Miloš Bojanić su pred nadležnim organima odgovarali za uvrede jevrejskog naroda i tada poricali reči koje su im „stavili u usta“ i iskoristili priliku da optuže pred sudijom Ivana Fecea Firčija.

Kako je „Alo!“ objavio pre 10 dana, Republička radiodifuzna agencija je takođe najavila reagovanje zbog uvreda koje je Ivan Fece uputio srpskom narodu. "Pokrenut je i postupak protiv Televizije „Pink“, ali nisam siguran da li konkretno zbog slučaja Ivana Fecea Firčija. Ono u šta sam siguran jeste da smo reagovali" - izjavio je Srboljub Bogdanović, portparol RRA, koji se tada nije sećao izjava Ivana Fecea Firčija, ali je sigurno da je Agencija reagovala u vrlo kratkom roku.

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>