Region

Svet

Dačin advokat: Sud odlučuje da li će dete pripasti Nataši ili Dači

Zvanično, početak razvoda Nataše Bekvalac i Danila Ikodinovića počeo je u utorak, kada je Dačin advokat Nemanja Aleksić u jutarnjim satima Osnovnom sudu u Novom Sadu predao tužbu protiv Nataše Bekvalac. Iako su se supružnici od januara vodili idejom da sporazumno reše pitanje razvoda, nedavno je postalo jasno da je tim putem teže ići i sada će sve rešiti treća strana - sud.

Dačin advokat: Sud odlučuje da li će dete pripasti Nataši ili Dači



"Apsolutno ne smem ništa da otkrivam o stavkama u tužbi koju sam u ime Danila Ikodinovića predao u sudu zato što je zakonom predviđeno da su porodični odnosi zaštićeni od javnosti, a ni profesionalna etika mi to ne dozvoljava. Dakle, radi se o građanskoj parnici za razvod braka i podelu imovine, a to konkretno znači da se tužbom traži razvod braka, određivanje kome će biti povereno starateljstvo nad detetom, te uređen odnos viđanja sa drugim roditeljem, visina alimentacije i podela imovine koja je stečena u braku", objašnjava Dačin advokat Nemanja Aleksić.

Pogodilo se da je tužba za Natašu Bekvalac predata u trenutku kada su se u medijima pojavile priče da ona ima novog dečka - rukometaša Ljubomira Jovanovića iz Novog Sada. Mnogi smatraju da je Daču povredilo to što je ona našla novu ljubav i da je zbog toga presekao. Međutim, advokat Aleksić objašnjava da se Danilo Ikodinović uopšte ne potresa zbog Nataše Bekvalac, već mu je dosta medijske buke koju je njihov razvod podigao.

“Tužba je formalno predata u utorak i to apsolutno nema nikakve veze sa novinskim natpisima o Natašinom ljubavnom životu. Danilo Ikodinović nije ljut i odluku da podnese tužbu je doneo još u prošli petak. On samo želi da prekine ovu farsu. Ovo je iznuđen potez gospodina Ikodinovića kako bi se prekinula medijska buka, on samo želi da normalno živi svoj život i ne želi medijsku eksponaciju istog. Ta odluka nema nikakve veze sa Natašinim privatnim životom niti je on za njega zainteresovan”, tvrdi Aleksić. Nakon što je Danilov advokat odneo tužbu u sud, ona će uskoro biti uručena tuženoj koja ima određeni rok za odgovor. Potom se zakazuje ročište. Prema statističkim podacima brakorazvodna parnica može biti presuđena na prvom ročištu, a u nekim slučajevima može trajati i nekoliko godina. Danilov advokat smatra da će se sve završiti u doglednom roku.

“Brakorazvodna parnica svakako traje mnogo duže nego sporazumni razvod. Mi smo i dalje potpuno otvoreni za sporazum jer je, ukoliko druga strana nađe za shodno, moguće u toku brakorazvodne parnice rešiti sva sporna pitanja sporazumno. Što se nas tiče, mi smo predali tužbu i sada je dalje sve na sudu. Smatram da se svi sudovi u Novom Sadu, i oni osnovni, viši, apelacioni i privredni, po svim kriterijumima i statistici pokazuju kao najbolji i u stručnosti, kvalitetu rada i smatram da će sve biti uređeno u primerenom roku. Postupajući sudija je Nada Belešević, ona je iskusan, odmeren i perfektan sudija”, kaže Aleksić.

Pre samo nedelju dana na sastanku koji je trebalo da ih dovede do sporazumnog razvoda odigrao se incident prilikom koga je Nataša gađala čašama Daču i njegovog advokata, te demolirala kancelariju. Danilov advokat tvrdi da ni to nije bio motiv da Dača podnese tužbu. Svađu na sastanku i gađanje čašom, po Aleksićevim rečima, Natašin čin niko nije uzeo za zlo. "Gospođa Nataša je na mene, do samog incidenta, ostavila utisak šarmante i inteligentne osobe. Želim da kažem da nije gađala ni mene ni Danila, već je razbila čašu o sto. Niti će se od toga praviti sudski slučaj, niti neko to želi. To je bila krajnje napeta situacija, mnogo dramatičnija za nju kao damu, nego za Danila. Niti je gospodin Ikodinović to uzeo za zlo, niti sam ja bilo šta zamerio", kaže Dačin advokat.

Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>