Region

Svet

Pink se izvinjava: Miloš Bojanić optužio Jevreje za rak, a Maja Nikolić za stvaranje Amerike?!?!

Posle uvreda na račun homoseksualaca i transseksualaca, pevačica Maja Nikolić se uz podršku Miloša Bojanića obrušila i na Jevreje, ali bi za razliku od prethodnih puta uvrede koje su izneli mogle da ih koštaju tužbe i izbacivanja iz rijalitija „Dvor“. Naime, kako „Alo!“ saznaje u produkciji razmatraju da zbog svega izrečenog izbace ova dva pevača sa imanja u Šimanovcima.

Pink se izvinjava: Miloš Bojanić optužio Jevreje za rak, a Maja Nikolić za stvaranje Amerike?!?!



Sve je počelo kada je u žustroj raspravi sa Mikom Kostić, Nikolićeva iznela svoj stav da ne voli Jevreje, zbog čega joj je mlađa koleginica zapretila tužbom:

"Ja ću tebe da tužim zato što si antisemita, rasista i nacionalista i zato što si direktno udarila na mene i moju familiju" – rekla joj je Mika.

Uprkos tome što propozicije nalažu da zbog javnog iznošenja ovakvih stavova oboje treba da budu diskvalifikovani, Maja i Miloš su nastavili sa vređanjem:

"Kakav rasista… Što ne volim Jevreje koji su stvorili Ameriku? Slobodno me tuži za to. Ja nisam šovinista, ali sam nacionalista i Jevreje ne volim!" – rekla je Maja.
Miloš se samo nadovezao i konstatovao da su nas upravo Jevreji bombardovali i doneli rak.

"Miko, pa kako da volimo Jevreje koji su nas bombardovali, koji su nam uranijum poslali, doneli rak i razna čuda" – konstatovao je Bojanić.

Milan Antonijević, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava „Jukom“, kaže da izjava Miloša Bojanića predstavlja govor mržnje i da očekuje reakciju RRA i tužilaštva:

"Izjava Maje Nikolić je graničan slučaj, dok izjava Miloša Bojanića predstavlja jasan govor mržnje u kome se konkretno napada Jevrejska zajednica u Srbiji. Ovakve izjave predstavljaju sračunatu propagandu u ovom slučaju protiv jedne verske zajednice. Republička radiodifuzna agencija ima sve mehanizme i uz pomoć tužilaštva bi trebalo da reaguje. Mi kao komitet za zaštitu ljudskih prava pratićemo rad RRA i reagovati u skladu sa tim" – rekao je Milan Antonijević.

Povodom ovog slučaja svoj komentar dao je i Aleksandar Nećak, predsednik Saveza Jevrejskih opština Srbije.

"Obavešten sam o tome što se desilo i mi ćemo reagovati što pre. Prvo ćemo uputiti protesno pismo TV „Pink“, a zatim i Republičkoj radiodifuznoj agenciji da spreči ovakve incidente kojima se širi verska, rasna i nacionalna mržnja. Ovo je sramota za Srbiju da se na televiziji koja ima nacionalnu frekvenciju emituju takve poruke, a ja ću lično zamoliti i premijera da se konačno izjasni da li podržava ili ne podržava antisemitizam u Srbiji" – rekao je za  Aleksandar Nećak.

Potpredsednica kompanije „Pink“ Tanja Vojtehovski kaže da je ono što su izgovorili Maja Nikolić i Miloš Bojanić klasičan govor mržnje i u ime emitera se izvinila gledaocima:

"Takve izjave predstavljaju klasičan govor mržnje i Televizija „Pink“ se kao emiter ograđuje od svega što je rečeno i izvinjavam se svakom gledaocu kojem je ovakvom izjavom na bilo koji način povređeno dostojanstvo" – rekla je Vojtehovski.

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>