Ostalo

Sme�no

Numerologija: Vaš životni put ako ste petica, šestica, sedmica, osmica ili devetka!

Numerologija vam pomaže da vidite vaš životni put, ovoga puta ako ste petica, šestica, sedmica, osmica ili devetka! Numerološka karta, takođe, sadrži jezik brojeva rođenog imena i prezimena, njenih samoglasnika, suglasnika i datuma rođenja. Isto tako, sadrži sekcije za vrhunce, izazove, lične godine i lične mesece, i tako dalje. Najzad, numerološka karta predstavlja i “zapis” vanih ličnih događaja preko kojih će se steći nova životna iskustva…

Numerologija: Vaš životni put ako ste petica, šestica, sedmica, osmica ili devetka! Svet Plus






LIČNI BROJ – izračunava se kada se bioritamskom broju doda generacijski broj.

Na primer:  Neko je rođen 3. 12. 1962. godine.

Tada je:

Dan rođenja:  3

Bioritamski broj:  3 + 12 = 15 = 1 + 5 = 6  (dan + mesec)

Generacijski broj:  1 + 9 + 6 + 2 = 18 = 1 + 8 = 9

LIČNI BROJ: bioritamski + generacijski = 6 + 9 = 15 = 1 + 5 = 6




Životni put za broj 5 – Slobodnjak-Numerologija – Vaša sudbina kroz značenje brojeva


Ako je vaš životni put broj 5, vaša svrha je da razvijete neustrašivost, avanturističnost, otpornost i konstruktivnu upotrebu slobode.

Ako je Vaš numerološki broj pet, osećaj ljubavi i avanture verovatno će biti veoma izražen kod Vas. Petice su veoma društvene osobe koje uživaju u društvu zabavnih i srdačnih ljudi, nasuprot ozbiljnim filozofskim razgovorima. Prosečan pripadnik ovog broja običnio ne brine za sutra i uživa u trenutku. Kako god nekome od njih smeh bio izbor, mnogi pripadnici ovog broja su okupirani pronalaženjem smisla života.

Osobe rođene pod numerološkim brojem pet su obično veoma raznovrsne i progresivne. Sloboda i nezavisnost su od najvećeg značaja. Kao petica, želit ćete da koračate kroz život potpuno nekontrolisano i mrzećete rutinu. Vaša potreba za podsticajem i avanturom neće tolerisati ponavljanje i dosadan posao. Ključne kvaliteti ovih osoba su društvenost, ekspanzivnost, vizionarski duh, avanturizam, konstruktivna upotreba slobode.

Uobičajeno je da petice budu višestruko talentovane, ipak postoji mogućnost da u stvari budu u konfuziji što se svega toga tiče. U tom slučaju biće potrebno planiranje svega kako bi se mogli izraziti na pravi način i postaviti i dostići ciljeve.. Nećete imati problema da motivišete druge ljude kao odličan govornik, međutim poštovanje rokova nije prioritet za Vas. To bi Vas suviše ograničilo.

Psihička ili fizička manifestacija avanture je neizbežna za peticu. Istraživanje i hrabrost da ode tamo gde niko pre nije bio, razoružaće Vas tako da će otpor gotovo biti nemoguć. Avanture kao sto su putovanja ili planinarenja mogu da budu jedan od Vaših izbora za popunjavanje dosadnih dana i razbijanja rutine.

Životna preokupacija osoba rođenih pod numerološkim brojem pet je da iskuse sve što život može da im da. Živeti život punim plućima i sa puno osećaja može biti sve što je potrebno, naravno uz nekoliko izuzetaka.

Preuzimanje odgovornosti za finansije i kuću može biti izazov za neke osobe rođene pod numerološkim brojem pet. Rad mora biti stimulativan i produktivan. Ako postane suviše samo-fokusiran, popustljivost i naizgled apatičan odnos prema drugima može da se pojavi. Postati samodovoljan i nepouzdan takođe može da se desi. Ravnoteža je ključ za osobe rođene pod numerološkim brojem pet. Planiranje avanture samo za svoju dušu, a imajući u vidu obaveze donieće najviše zadovoljstva.

Poznate osobe sa životnim putem broj 5:


Charles Darwin (12.2.1809), Abraham Lincoln (12.2.1809), Marlene Dietrich (27.10 1901), Theodore Roosevelt (27.10.1858), Franklin D. Roosevelt (30.1.1882), Friedrich Engels (28.9. 1820), Angelina Jolie, Selena Gomez, Beyonce Knowles, Jay-Z, Jon Bon Jovi, Tina Turner, Mick Jagger.






Životni put za broj 6 – Vizionar-Numerologija – Vaša sudbina kroz značenje brojeva


Ako je vaš životni put broj 6, vaša svrha je razvijanje negovanja, uravnotežene odgovornosti, prihvatanja, služenja drugima i vizionarskih potraga.

Ako je Vaš numerološki broj šest, osećaj odgovornosti verovatno će biti veoma istaknut za Vas. Osobe rođene pod ovim brojem smatraju se najpitomijim od svih brojeva, a životni put im je povezan sa učenjem iz raznih primera. Ovo preuzimanje odgovornosti obično znači da su osobe rođene pod numerološkim brojem šest uvek tu da pomognu drugima na bilo koji mogući način. U stvari morate da se osećate korisnim da biste istinski bili srećni.

Oni koji su rođeni pod numerološkim brojem šest obično su veoma fleksibilne osobe i mogu da uspostave komunikaciju bez obzira na generacijski jaz. Šestice su idealisti i obično su poznate po tome da im je mudrost, razumevanje i balans kamen temeljac za preuzimanje odgovornosti na najbolji mogući način.

Uobičajena stvar za šesticu je da bude posvećena svom domu i porodici. To je obično prioritet za ove osobe uz zalaganje za zajednicu. Ključni kvaliteti i reči kojima se odlikuju su odgovornost, zaštita, negovanje, zajednica, balans, simpatija i porodica.

Preuzimanje odgovornosti, ponekad i više nego što je potrebno, također može biti zajednička osobina za osobe rođene pod numerološkim brojem šest. S vremena na vreme ovo može veoma da Vas iscrpi i iscedi. 

Ostale stvari na kojima bi osobe rođene pod brojem šest mogle da rade su njihova sklonost ka preuveličavanju i njihova preterana pravičnost. Ponašanje kao što je uplitanje ili ometanje (naročito u porodičnim stvarima) će Vas verovatno dovesti do problema.

Životna preokupacija za osobe rođene pod numerološkim brojem šest je da prihvati mogućnost za preuzimanje odgovornosti u ravnoteži i da pruži savet, uslugu ili podršku onima oko sebe i u većoj zajednici. Osećanje nezadovoljstva gotovo sigurno će se pojaviti kao uzrok potcjenjivanja samog sebe. S obzirom da postoje tendencije da se veze razvijaju inicijativom šestice, ukoliko se ne obrati pažnja na gore navedeno može doći do usamljenosti i izolacije.

Za neke pripadnike ovog broja može biti izazov da preuzmu odgovornost za sve sto ih okružuje na “zdrav” način.. Pažljivo planiranje i obzirnost prema sebi i drugima mogu ublažiti osećaj krivice i zatrpanosti krivicom. Suvišna samokritičnost može biti problem ukoliko želite da završite nešto kako valja. Dobra stvar je što preuzimate odgovornost samo za one stvari za koje ste sigurni da možete da završite.



Poznate osobe životnog puta broj 6:

Honoré de Balzac (20.5. 1799), Giuseppe Verdi (10.10 1813), and John Lennon (9.10. 1940), Britney Spears, Victoria Beckham, Michael Jackson, Jessica Alba.






Životni put za broj 7 – Tragač-Numerologija – Vaša sudbina kroz značenje brojeva


Ako je vaš životni put broj 7, vaša svrha je da razvijete svoju intuiciju, duhovnost, poverenje i otvorenost, da budete uravnoteženi protiv vaše želje za analizom podataka.
Ukoliko je Vaš numerološki broj sedam, dubokoumnost i sposobnost za sticanje znanja iz gotovo svega će biti nešto što će Vas pratiti još od rane mladosti. Sedmica se smatra najduhovnijim brojem i kvaliteti kao što su intuicija su naročito izraženi.

Osobe rođene pod numerološkim brojem sedam su obično miroljubive, mirne i odane. Kao broj sedam, možda nećete imati puno prijatelja, ali one koje steknete će sigurno biti pravi. Kao prijatelji ste veoma milostivi i brižni. Vrlo često bićete u mogućnosti da nepogrešivo otkrijete ukoliko neko želi da Vas prevari. Balansiranje između vremena koje provodite sa drugima i vremena koje Vam je potrebno da budete sami u svojim mislima je od suštinskog značaja za Vas.

Uobičajeno je videti sedmicu povučenu i po strani zbog svog selektivnog druženja i potrebe za samoćom. Osobe rođene pod numerološkim brojem sedam često će se osećati nesigurno. Ovo može da se desi zato što za sedmicu “realnost” nije opipljiva. S vremena na vreme ova nesigurnost može dovesti do pesimizma ili usamljenosti. Sedmica se često oslanja na intuiciju i instinkt. Promene raspoloženja takođe su čest slučaj.

Sedmica kao ličnost je uglavnom rezevisana i analitički nastrojena u svojim procenama istine. Kao osoba rođena pod numerološkim brojem sedam, moraćete da pronađete i izvučete svoje zaključke sa dokazima pre prihvatanja upozorenja drugih osoba. Ključni kvaliteti i reči koji odlikuju ovaj znak su analiza, razumevanje, znanje, svest, studioznost i meditiranje.

Životna preokupacija za sedmicu je da iskusi život u potpunosti kroz učenje i obradu znanja. Osoba rođena pod numerološkim brojem sedam trebalo bi da nauči kako da veruje u sebe i svoja duboka osećanja o životu koji ih okružuje. Razvitak osećaja sigurnosti može biti doživotni izazov sa periodima koji su označeni sa nedostatkom emotivne stabilnosti.

Sedmica koja odluči da ne izađe u svet i shvati šta sve može da nauči, može postati negativna i sebična. Situacija da im celi svet nešto duguje takođe može da se dogodi. 

Da bi iskusila život do kraja, sedmica mora da se suoči sa svojim strahovima i nesigurnošću bez obzira odakle dolaze. Postoji mnogo stvari koje sedmica može da podari svetu koji je okružuje.



Poznate osobe životnog puta broja 7:

George Gershwin (26.8. 1898), Paul Gauguin (7.6.1848), Julia Roberts, Taylor Swift, Leonardo DiCaprio, Natalie Portman i drugi.




Životni put za broj 8 – Moćnik-Numerologija – Vaša sudbina kroz značenje brojeva


Ako je vaš životni put broj 8, vaša svrha je da razvijete jak odnos sa novcem, moći, kontrolom i autoritetom.

Ukoliko je Vaš numerološki broj osam, potraga za novcem i statusom biće veoma izražena kod Vas. Ove osobe su često najmoćnije, samouverene i uspešne u materijalnim stvarima.

Osmica kao ličnost često ima tendeciju da bude nezavisna, konkurentna, praktična i prisilna kada je potrebno. Upravljanje poslovima, sobom i svojim okruženjem prilično je jednostavno za ove osobe. Kao rođeni pod ovim brojem imate izuzetan potencijal za stvaranje i razvijanje ideja sa tendencijom ka njihovom realizovanju. Ključne reči i kvaliteti za osmicu su praktičnost, orijentisanost, stremljenje ka moći i materijalnim ciljevima.

Uobičajeno je za osobe rođene pod numerološkim brojem osam da imaju malo ili nimalo vremena za snove i vizije. Sa nogama čvrsto na zemlji verovatnije je da će se baviti realnim stvarima koje ih okružuju. Ovo može da iskomplikuje odnose, ako drugi nisu svesni ili ne žele da prihvate njihovu prirodu. 

Osmica često može biti toliko preokupirana novcem da u potpunosti zapostavi porodicu, prijatelje i svoj duhovni mir. Pronalaženje vremena za sve važne stvari u životu za osmicu može biti poseban izazov, ali je od vitalnog značaja za njihovu sreću.

Životna preokupacija za osobe rođene pod numerološkim brojem osam je sticanje novca i moći koja dolazi sa odgovarajućom manipulacijom. Osmica uglavnom nikada nije nesrećna, sreća nema veze sa ovim osobama. Genijalnost, ravnoteža i naporan rad je ono što donosi nagrade.

Veoma važna stvar za sve osmice je da se uzdrže od opsesivne potrage ili zanemarivanja ostalih zadovoljstava. Pronalaženje prave ravnoteže između ambicija i odnosa može biti pravi izazov za ove osobe. Ipak, pažljivo planiranje i odlučnost mogu da održe harmoniju u njihovim životima.



Poznate osobe životnog puta broja 8:


Johannes Kepler (27.10. 1571), Pablo Picasso (25.10. 1881). Matt Damon, 50 Cent, Mary Kate i Ashley Olsen, Aretha Franklin.

 

Nedeljni horoskop: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!






Životni put za broj 9 – Čudotvorac-Numerologija – Vaša sudbina kroz značenje brojeva

Ako je vaš životni put broj 9, vaša svrha je da razvijete svoju duhovnost, humanitarnost, kreativnost, mudrost i integritet.


Osobe rođene pod numerološkim brojem devet su najveći filozofi među brojevima. Težnja da održite uzvišen položaj koji poseduje određene odgovornosti biće veoma izražena kod Vas. Milosrđe i odustajanje od materijalnih dobara za opšte dobro može da bude redovna pojava kod ovih osoba.

Devetka kao ličnost ima tendenciju da bude pouzdana i časna osoba bez predrasuda i sa dubokim suosećanjem prema manje srećnim ljudima. Vođeni željom da stvari učine boljima, devetke će Vam pomoći na bilo koji mogući način.

Sa takvim intenzitetom emocija, uobičajeno je da devetka pronađe svoj mir kroz umetničke i književne oblasti. Angažovanje u ovim aktivnostima daje snagu i balans devetkama za emotivno blagostanje. 

Osim toga društvene aktivnosti su veoma važne za ove osobe tako da će tendencija da budu dobro prihvaćene i da imaju puno prijatelja biti veoma izražena. Vrlo je bitno za pripadnike ovog broja koji teže ka milosrđu da ostave sebi mesta za smeh i opuštanje. Ključne reči i kvaliteti za osobe rođene pod numerološkim brojem devet su humanost, darežljivost, nesebičnost, obaveza i kreativno izražavanje.

Životna preokupacija za osobe rođene pod numerološkim brojem devet je da stvore suosećanje, velikodušnost i humanitaran stav. To nije uvek lako, iz razloga što može da zahteva žrtvovanje i postavljanje drugih na prvo mesto. Mnogi pripadnici ovog broja bore se sa svojim osećajem odgovornosti jer teško prihvataju da veruju da je davanje zadovoljstvo.

Nije neuobičajeno da se devetka oseti zloupotrebljeno ili iznevereno od strane drugih. Njihova ogromna velikodušnost je nešto što drugi često znaju da zloupotrebe. To se može sprečiti uspostavljanjem ravnoteže između znanja, zdravog razuma i žudnje za pomaganjem drugima. Kreativno izražavanje može ublažiti bol, koji je prouzrokovan ovim dešavanjima.

Koliko god nekada bilo teško osobama rođenim u ovom znaku, potpuno zadovoljstvo u životu neće biti ostvareno bez prihvatanja svoje humanističke prirode. Ključna stvar je razvijanje i održavanje svoje unutrašnje podrške.



Poznate osobe životnog puta broj 9:


Georg Friedrich Händel (23. 2.1685), William Herschel (15. 11. 1738), Carlos Castaneda (25. 12. 1925) i Nikola Kopernik (19.2.1473), Bob Marley, Elvis Presley, Harrison Ford, Robin Williams, Whitney Houston, Ricky Martin, Jimi Hendrix, Mahatma Gandhi i drugi.
 

Numerologija: Vaš životni put ako ste jedinica, dvojka, trojka ili četvorka!

Viber

Autor: O.J
Izvor: Astrofon21

Povezane vesti:


>