Zdravlje

Ljubav & Sex

OPREZ! Unos vitamina tokom pandemije može biti koban!

Oprez sa jačanjem imuniteta! Unos vitamina tokom pandemije može biti koban! Predoziranje daje sliku nekih simptoma korona virusa, zato pročitajte i budite informisani.

OPREZ! Unos vitamina tokom pandemije može biti koban! Svet Plus

U vreme kada je pojačana briga o zdravlju, a usled posledica pandemije korona virusa, mnogi su i previše ozbiljno shvatili suštinu podizanja imuniteta, zapravo, nisu je uopšte dobro shvatili.Simptomi zaraze COVID-19 mogu davati ponekad identične simptome kako što su i predoziranje pojedinim suplementima i dodacima ishrane u vidu vitamina i minerala.


Tako, prekomerna doza vitamina C može dovesti do dijareje.


Obratite pažnju sad na ovo! Predoziranje magnezijumom dovodi do povraćanja, mučnine, ošte slabosti, otežanonog disanja, pa i aritmije.Cink je odličan mineral koji sprečava virusne infekcije, ali predoziranje ume da bude opasno. Naime u situacijama prekomerne upotrebe, može dovesti do gubitka ukusa i mirisa, mučnine, a ako ste preterali, obavezno se javite lekaru.Poznato je da vitamin B idealan u podizanju imuniteta, ali u prekomernoj količini, slično kao i vitmin C, može uticati na digestivni trakt. Oba ova vitamina ne mogu imati toksično dejstvo, za razliku od ostalih.Kod prekomerne upotrebe vitamina A može doći čak i do ciroze jetre.


Intoksikacija vitaminom D vodi do skoka vrednosti kalcijuma, što se ispoljava gubitkom apetita, mučninom i glavoboljom. Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo

Povezane vesti:


>