Region

Svet

Region

Serija Klan: U prvoj epizodi ubistvo koje podseća na atentat na Arkana!

Na kraju veoma uzbudljive TV godine na male ekrane stiže serija "Klan", gde ćemo već u prvoj epizodi videti ubistvo koje podseća na atentat na Željka Ražnatovića Arkana.

Serija Klan: U prvoj epizodi ubistvo koje podseća na atentat na Arkana! Screenshoot/Instagram/tvinemania




Kako Kurir nezvanično saznaje, paralelno sa glavnom radnjom u seriji ćemo moći da vidimo motive i detalje koji podsećaju na turbulentne događaje sa beogradskog asfalta, pa se očekuje se da ćemo videti i likove inspirisane Cecom Ražnatović, kao i članovima tzv. zemunskog klana.




Kako je navedeno u najavi serije, ubistvo Tigra, najvećeg mafijaškog bosa ovog dela Evrope, uzdrmalo je do dna srpsko podzemlje. Mnogi žele da zauzmu njegovo mesto, karte se ponovo dele, svi žele svoje parče plena i spremni su na sve da bi ga osvojili... Na marginama tog sveta, Šok i Paša, provincijalci i ne preterano uspešni sitni lopovi, tek počinju svoju karijeru, koja će ih dovesti do neslućenih visina.



Zamišljena kao dubok i dosad neviđen uvid u samo srce kriminalnih organizacija i njihovih mnogobrojnih poslova, ova savremena akciona drama furioznog ritma prati uzdizanje dva sitna kriminalca u svetu srpskog podzemlja - ovako glasi sinopsis nove serije.


U prvim scenama već vidimo ubistvo Tigra, kog igra Petar Benčina, koji dolazi u jedan hotel u društvu svoje supruge. Ko je bio inspiracija za priču, stvar je jasna. Reditelj Slobodan Skerlić kaže da nije imao nameru da pravi seriju ni o Ceci, a ni o "zemuncima".

- Moja osnovna namera je da srušim sliku o kriminalcima kao vitezovima asfalta, da ih pokažem u trenucima kad su slabi i nesigurni, ali i da naglasim da su nužni preduslovi za uspeh u toj privrednoj delatnosti beskrupuloznost i koruptivna prilika. To podrazumeva kontakt sa establišmentom - bezbednosnim, policijskim, političkim - kaže reditelj Skerlić.







Glavne uloge igraju : Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović. Pored njih, u "Klanu" ćemo gledati i Vladimira Kovačevića, Nenada J. Popovića, Mladena Sovilja, Ivana Zarića, Uroša Jovčića, Miloša Tanaskovića, Miloša Petrovića Trojpeca i druge. Kreator, reditelj i scenarista serije "Klan" je Slobodan Skerlić, koji je poznat po režiji filmova "Do koske" i "Top je bio vreo". Direktorka fotografije je Maja Radošević, scenograf je Kiril Spaseski, kostimograf Tanja Radišić, a za šminku je zaslužna Dubravka Bušatlija.


Produkcijska kuća "Fajerflaj" i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV projekta, a premijera je planirana za 25. decembar na kanalu Superstar TV, a sutradan, 26. decembra, na RTS.



Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE



 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>