Region

Svet

Džej je umro baš onako kako je želeo, kraljevski!

Džej Ramadanovski se čuvao korone, ali su mu nedostajali prijatelji, pa je želeo 14. decembra da ode u Hercegovinu da ih vidi, a jednom je tri sata pred smrt pevao preko telefona. Ipak smrt ga je u tome sprečila... Umro baš onako kako je želeo, kraljevski - kaže njegov prijatelj Rule.

Džej je umro baš onako kako je želeo, kraljevski! Screenshoot/Instagram





Beogradsko naselje Dorćol, nakon smrti Džeja Ramadanovskog, više nikad neće biti isto - to su nam juče ponavljali svi stanovnici ovog dela grada. Kažu da su pevača donedavno redovno viđali u kraju, u njegovom prepoznatljivom stilu - nasmejanog i raspoloženog. U takvom raspoloženju je i proveo svoje poslednje dane.



Tokom prethodna dva dana i noći komšije i fanovi odavali su počast muzičkoj legendi, pa su ispred njegove zgrade ostavljali paklice njegovih omiljenih cigareta, novac i cveće.




Džejov prijatelj Zoran Jagodić Rule s knedlom u grlu je za Kurir televiziju ispričao da su njih dvojica planirali put za Mostar za 14. decembar, kao i mnoge druge stvari.



- Zvali su nas prijatelji iz Mostara da dođemo kod njih na dva-tri dana. Voleli smo taj grad, rado smo odlazili tamo. O tome smo i najviše pričali zadnje vreme, a poslednji put je bilo preksinoć - kaže Rule i pokazuje na ćošak gde su se Džej i on upoznali još davne 1995. godine.







Pevačev najbliži saradnik kaže da je Ramadanovski umro baš onako kako je i želeo - u snu.


- Oduvek je moj drug govorio da bi voleo da umre u snu, samo da se ne pati. Takva smrt se naziva kraljevska, a on je to i bio. Ispunila mu se želja, nije ga ništa bolelo - kaže Rule drhtavim glasom i dodaje da mu je Džej, samo nekoliko sati pred večni odlazak, poslednji put uživo zapevao.



- Svakodnevno smo se čuli, i to po više puta dnevno, tako je bilo i u nedelju. Nazvao sam ga, a nakon što smo malo porazgovarali, tražio sam da mi zapeva, što je on inače često radio. Tri sata posle toga moj kum i prijatelj je zaspao zauvek - završava Rule.











Džej Ramadanovski je tog jutra ustao u deset sati, ali je oko 14 časova otišao da odspava. Zamolio je spremačicu da otvori prozore i provetri stan. To je bilo poslednje što je rekao. Zaspao je i više se nije probudio.


Inače, pričaju Dorćolci koji su ga poznavali, Džej je tri dana pred smrt otišao do svog „Cezara“, iako danima nije izlazio zbog korone. Kako saznajemo, popio je viski i igrao karte. Otišao je, ali je zaboravio naočare, koje uz listiće s ispisanim poenima i kartama i dalje stoje za njegovim stolom.





Bivša žena skrhana Nada ne može da dođe sebi, ne izlazi iz stana



Ekipa Kurira posetila je juče Kotež, beogradsko naselje u kojem je nekada živeo Džej Ramadanovski. Porodična kuća koju je kupio osamdesetih godina bila je najlepša u tom kraju. U njoj je čuveni boem živeo sa suprugom Nadom do 2004. godine. Sada u njoj živi Bojan R. s porodicom.

- Mnogo nam je žao. Bio je veliki čovek i pevač, omiljen komšija. Nekada je sa suprugom živeo ovde - rekla nam je sadašnja gazdarica kuće.



Koga god od komšija da smo sreli u kraju, imali su samo reči hvale za pokojnog pevača. Kada se razveo, on se vratio na Dorćol, a supruga je ostala da živi u Kotežu. Pozvonili smo na njena vrata, ali od tuge i bola nije mogla da izađe iz stana.



- I Džejova ruža je uvenula. Bili su razvedeni, ali Nada je jedina žena koju je Džej iskreno voleo. Podarila mu je dve prelepe ćerke koje su savršeno vaspitane. Dolazio je često ovde. Mislim da se osećao kao kod svoje kuće - rekla nam je komšinica Ljubica.


Do poslednjeg dana života je govorio da je ona najbolja žena na svetu, iako nisu uspeli da održe brak.


Novine su pune čitulja za Džeja, opraštaju se njegovi Dorćolci, kolege, prijatelji...



Pevač će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a novine su pune čitulja. Od Džeja se opraštaju njegovi Dorćolci, koji kažu da je bio simbol Dorćola i poslednji dorćolski boem.


Među onima koji su se oprostili nalazi se i čitulja Darka Šarića i Nikole Pekovića, Grand produkcija...

Inače Džej je pre tri godine operisao srčane zaliske u Beču i tada su mu doktori rekli da mora strogo da vodi računa o ishrani i zdravom životu.



 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>