Ostalo

Smeno

Čovek je rešio ubistvo staro 30 godina i to uz pomoć interneta! (VIDEO)

Čovek je rešio ubistvo staro 30 godina i to uz pomoć interneta! Kad mu je bilo samo 17 godina, Tod Metjuz čuo je za nerešeno ubistvo devojke koja je bila poznata kao Tent Girl (devojka iz šatora) i odlučio da otkrije njen identitet.

Čovek je rešio ubistvo staro 30 godina i to uz pomoć interneta! (VIDEO) Screenshoot/Youtube
Devojčino telo je šezdesetih bilo pronađeno umotano u šatorsko platno. Policija je obavila istragu, ali nisu uspeli da doznaju ko je ona. Na kraju je pokopana, a na njenom nadgrobnom spomeniku stajalo je Tent Girl.


Metjuz je za ovaj zločin saznao 1987. godine i odlučio da ga malo istraži. U vreme kad je telo pronađeno, nije bilo interneta, pa ga je kasnije odlučio iskoristiti kako bi pokušao da otkrije identitet mrtve devojke.Ispričao je da ga je najviše pogodila činjenica da nije imala ni ime na nadgrobnom spomeniku. 


- Imao sam 17 godina i za Noć veštica smo pričali strašne priče. Moja sadašnja žena je ispričala kako je njen otac uz put pronašao telo umotano u šatorsko platno. Pogodila me činjenica da nije imala ime na nadgrobnom spomeniku. Imao sam brata i sestru koji su preminuli kao bebe, ali imali su imena koja su stajala na njihovim nadgrobnim spomenicima. Ona nije imala ni ime, zato mi je to dugo ostalo u glavi - ispričao je.Sa 17 godina je započeo istragu, razgovarao je s ocem svoje cure, istraživao po novinskim člancima. Istraga godinama nije napredovala, a kad se devedesetih pojavio internet, napravio je internetsku stranicu posvećenu devojci iz šatora. - Skupio sam sve informacije koje sam imao o njoj i pomislio da bi bilo dobro to sve objaviti - rekao je. 


Pretraživao je internet stranice na kojima su ljudi tražili izgubljene članove porodice i naišao na poruku jedne žene iz Arkansasa koja je tražila sestru, zadnji put viđenu 1967. u gradu Lexingtonu u Kentakiju, nedaleko od mesta gde je pronađeno telo.


- Bilo mi je jasno da je to osoba koju sam tražio - kaže Metjuz.  Telo devojke iz šatora ekshumirano je 1997, a policija je uspela da potvrdi da se radi o Barbari Hakman Tejlor, nestaloj sestri žene koju je Matjuz pronašao. 

Barbara je nestala kad su joj bile 24 godine, a iza sebe je ostavila supruga i ćerkicu. U vreme kad je identifikovana, njena ćerka je bila odrasla i već je zasnovala vlastitu porodicu.Glavni osumnjičeni za ubistvo bio je njen suprug Džordž Earl Tejlor koji je umro od raka u oktobru 1987. godine

Nakon uspele istrage Matjuz je učestvovao u razvoju prve online baze podataka o nestalim i neidentifikovanim osobama.
  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>