Ostalo

Smeno

Zimnica: Pravilo broj 1! Evo koliko soli ide u turšiju!

Zimnica! Turšija nastaje prirodnim vrenjem i najbogatiji je izvor probiotika iz prirode! Jedina tačna mera koja daje dobar rezultat nakon vrenja! Pravilo broj 1! Evo koliko soli ide u turšiju!

Zimnica: Pravilo broj 1! Evo koliko soli ide u turšiju! Instagram/ aninazimnica
Turšija nastaje prirodnim vrenjem i najbogatiji je izvor probiotika iz prirode, koji našem organizmu daruju zdravlje i život od najranijih perioda našeg postojanja.

 

Kada poželite da sami pripremite ukusnu i zdravu turšiju, pored pravilnog odabira povrća, druga najvažnija stvar je pravilno balansiranje količine soli koju stavljate u turšiju.

 


Od toga zavisi ne samo jedinstveni ukus turšije, već i pravilan tok procesa vrenja (fermentacije), kao i rok trajanja gotove turšije.

 

Jedina tačna mera, koja daje prekrasan rezultat nakon vrenja, je sledeća: 40 g morske soli na svaki litar vode, koji se sipa u turšiju.

 

Zbog toga je važno da prethodno razmislimo i ustanovimo koliko litara vode će nam biti potrebno, kako bi u vodu dodali odgovarajuću količinu soli i da je rastvorimo pre nego što je pomešamo sa povrćem.


Ako voda ne pokrije povrće, pripremite još vode sa tačnom merom od 40 g morske soli na svaki novi litar dodate vode.

 

Od tog trenutka ide mešanje i čeka se da se proces vrenja završi. Ne propustite da pripremite ovu fantastičnu zimnicu, koji pored nezamenjivog ukusa ima i dobar uticaj na naše zdravlje.Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>