Ostalo

Sme�no

Silica: Ove male vrećice imaju osam genijalnih primena!

Ove male vrećice imaju osam genijalnih primena! Silica vrećice se mogu naći u novim artiklima, poput torbi, cipela, novčanika i na njima stoji upozorenje jer su otrovne ako ih progutate, no ipak su vrlo korisne u svakodnevnim situacijama.

Silica: Ove male vrećice imaju osam genijalnih primena! Screenshoot/Youtube




Nije važno kupujete li patike ili neki lek za baku, verojatno ćete naći ove male vrećice silika gela u kutiji. Većina ih jednostavno baci u smeće bez razmišljanja, no one su zapravo vrlo korisne, piše Bright Side.



1. Spašavaju mobilni

Pad u vodu ili polevanje mobilnog česte su nezgode, zbog koje se skupi uređaji mogu pokvariti. Silica vrećice pravi su saveznik koji mobilnom može spasiti život – izvadite bateriju i memorijsku karticu (ako je imate) i mobilni stavite u posudu sa ovakvim vrećicama – to će izvući vlagu.



2. Produžavaju vek trajanja brijača


Oksidacija i vlaga su najčešći uzrok brzo zatupljivanja jednokratnih brijača. To možete sprečiti stavljanjem britvice u posudu sa silica gelom nakon korišćenja, čime će ona ostati oštra trostruko duže.



3. Čuvaju šminku



Vlaga smeta i kozmetičkim proizvodima, pogotovo onima u prahu poput pudera, senki… Doskočite tome tako da jednu do dve silica vrećice stavite u kozmetičku torbicu.



4. Štite uspomene

Slike su pokazatelj starih vremena, ali to se ne mora na njima baš doslovno videti – sprečite propadanje i bleđenje fotografije tako da u kutiju sa njima stavite jednu do dve vrećice silice.


 

Olakšaće vam život! Pametni trikovi kao pomoć u kuhinji! (VIDEO)







5. Za manje neugodnih mirisa


Osim što mogu “pokupiti” vlagu, silica vrećice odlično upijaju i mirise. Odlična ideja je stavljanje nekoliko njih u torbu za trening, što će sprečiti širenja mirisa znoja u njoj.



6. Protiv zamagljivanja

Ovaj trik deluje na prozorima u domu, ali i u automobilu. Naprosto postavite nekoliko vrećice tik do prozora, a one će opet upiti vlagu – koja je glavni uzrok zamagljivanja.



7. Sušenje cveća, čuvanje semena…

Sadite li vlastito voće i povrće, tada verovatno koristite i vlastito seme. Kako bi ga pravilno pohranili i sprečili nastanak plesni, u posudicu stavite jednu vrećicu silica gela. Takođe, ako sušite cveće, silica gel će znatno ubrzati proces.





8. Da duže miriše

Nakon pranja, sve obično miriše odlično – no dok dođe na red za korišćenje, već može izgubiti miris. U ormar naprosto stavite nekoliko silica vrećica, pa će se miris svežine duže zadržati.

 

Pomeren želudac: Proverite na jednostavan način pomoću prstiju! (VIDEO)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ilustracija.com

Povezane vesti:


>