Zdravlje

Ljubav

Terapija bojama! Žuta pročišćava telo! Plava umiruje, crvena...

Boje zidova i garderobi izazivaju kod ljudi osećanja, a mogu da pomognu i u lečenju. Terapija bojama! Žuta pročišćava telo! Plava umiruje, crvena... Međutim, iste boje kod različitih osoba deluju drugačije.

Terapija bojama! Žuta pročišćava telo! Plava umiruje, crvena... Svet Plus



Iste boje kod različitih osoba deluju drugačije. U zavisnosti od psihičkog stanja mogu da budu umirujuće, razdražujuće ili da izazivaju ravnodušnost.


Evo šta koja boja leči:



Ljubičasta ublažava probleme sa kožom. Poznata kao jedna od hladnih boja, deluje umirujuće i korisna je osobama koje imaju problem sa spavanjem ili su pod stresom. Kontraproduktivna je za osobe koje pate od depresije, Parkinsonove i Alchajmerove bolesti, šizofrenije, epilepsije, demencije, mentalnih poremećaja, konfuzije i vrtoglavice.

Indigo boja može da ublaži glavobolju, migrenu, probleme sa vidom, čak kratkovidost i dalekovidost, kataraktu i glaukom. Blagotvorna je i pri problemima sa sinusima i ušima. Takođe, poboljšava koncentraciju, a ublažava napade panike i depresiju.

 

Švedska, izdašna, sendvič torta! (RECEPT)







Plava daje osećaj sigurnosti, uređenosti i uravnoteženosti. Vezuje se za mirnoću i vedrinu, ali i za tugu. Za plavu boju se veruje da snižava temperaturu i uklanja bolove. Ublažava i probleme vezane za štitnu žlezdu, astmu, bronhitis, zujanje u ušima, smanjuje krvarenje, a leči i opekotine.


Zelena je boja prirode. Simbolizuje zdravlje, ali i ljubomoru. Uklanja stres, opušta, jača imunitet, a vezuje se i za plodnost. Ovu boju većina instinktivno traži kada je pod stresom ili ima emocionalne probleme. Pomaže i u lečenju bolesti srca i pluća, gripa i prehlada, polnih bolesti i karcinoma.


Žuta pozitivno utiče na nerve i pročišćava telo. Stimuliše varenje, prija mišićima i koži. Deluje kao diuretik i laksativ, jer pomaže i oslobađanju od ljutnje i frustracije. Može da bude efikasna i u lečenju dijabetesa, bubrega, impotencije, opstipacije, infekcije oka i grla.


Narandžasta leči pluća i povećava nivo energije. Reguliše rad štitne žlezde, povećava mlečnost kod dojilja, leči štucanje, utiče na brže zarastanje rana. Budi osećaje uzbuđenja, entuzijazma i topline. Koristi se i za privlačenje pažnje, što može da se vidi po uniformama određenih profesija kao što su čistači ulica, vatrogasci...


Crvena se u lečenju koristi za stimulisanje tela i uma, kao i pojačavanje cirkulacije. Deluje kao afrodizijak, podstiče limfne žlezde, smiruje bolove od opekotina. Ona je sjajna, topla i podstiče snažne emocije. Simbol je za ljubav, toplinu i udobnost. Svojim intenzitetom podstiče uzbuđenje, ali i bes i ljutnju.



Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>