Region

Svet

Srđan Dragojević ostao dužan Isidori Bjelici, a sada je ismeva!

Posle Ivana Ivanovića, koji je kritikovao odluku da Isidora bude sahranjena u aleji, oglasio se reditelj Dragojević putem Tvitera. Srđan Dragojević ostao dužan Isidori Bjelici za scenario, za filma "Mi nismo anđeli", a sada je javno ismeva!

Srđan Dragojević ostao dužan Isidori Bjelici, a sada je ismeva! Screenshoot/InstagramSmrt Isidore Bjelice, jedne od naših najpoznatijih spisateljica, uzburkala je javne krugove društva budući da su njen lik, rad i delo jedni smatrali vanserijskim, produhovljenim, dragocenim i važnim za današnje društvo, dok nekolicina javnih ličnosti osuđuje to što je književnica dobila počasno mesto u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Posle Ivana Ivanovića, koji je sramno kritikovao odluku da Isidora bude sahranjena u aleji, oglasio se reditelj Srđan Dragojević putem Tvitera, koji je na konto starih neraščišćenih računa sa Isidorom ismejao njenu večnu kuću, nazivajući je "Pop-aleja".

Dragojević, koji za života Isidori nije isplatio novac koji joj je dugovao za scenario filma "Mi nismo anđeli", odlučio je da, uprkos nepravdi koju joj je načinio, i nakon njene smrti nastavi da je blati.

- Da ne bi bilo okapanja i žustrih diskusija, političkih i drugih animoziteta i teških reči, verujem da je kvalitetno i kompromisno rešenje otvoriti "Pop-aleju" na nekom od grobalja, aleju poznatih, pod pokroviteljstvom Glorija-Story-Hello. I lepo i korisno i civilizovano - napisao je naš proslavljeni filmski režiser, koji je inače bio student na klasi kod supruga preminule Isidore Nebojše Pajkića.


 

Skrhan bolom i tugom koje oseća zbog gubitka majke, koja je tekstovima i uvek pozitivnom energijom zadužila mnoge, Lav Pajkić nije želeo da komentariše gnusne reči Srđana Dragojevića, ali je bio kratak i jasan.

- Nemam komentar. Moja porodica i ja nemamo komentar na takve stvari - rekao je mladi Pajkić.

Da tvit nije slučajno nastao, znaju ljudi koji su upućeni u dešavanja nastala nakon snimanja filma "Mi nismo anđeli", za koji je Bjelica uradila scenario, a prema rečima Nebojše Pajkića, nikada nije bila isplaćena. Ali to nije jedini greh koji je režiser napravio prema njoj. Naime, sledeći scenario doslovno joj je ukrao:


- Najpre je oteo njen scenario, a onda je, kako čujem, pokrao film koji pripada albanskoj kulturi "Sebi ruke, ona je još mlada" Stena Dragotija, najpoznatijeg albanskog reditelja. Taj film je upravo Isidora afirmisala kod nas. Smatram da je njegov rad opasan po Srbe jer je ukradena albanska svojina i plašim se da bi Tači ili Haradinaj mogli da se obrate Dinkiću za isplatu autorskih prava ili da započnu subverzivne akcije. Kao oprezan čovek, bojim se da bi ispod nekog sedišta u bioskopu mogla da bude bomba. I zbog toga neću ići da gledam taj film - izjavio je u jednom intervjuu 2011. godine Pajkić.

- A znao si da je pokradeš za honorar - bio je jedan od kometara, pre nego što ga je Dragojević obrisao.

Ekipa Alo.rs Pokušala je da stupi u kontakt i sa Isidorinim suprugom nakon sramne izjave Dragojevića, ali Nebojša nije odgovarao na pozive i poruke.

Dragojević takođe nije bio dostupan za komentar.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf/alo

Povezane vesti:


>