Region

Svet

Region

Serija Kosti premijerno na 26. Sarajevo Film Festivalu!

Dugoočekivana domaća serija „Kosti“ premijerno će biti prikazana 18. avgusta 2020. godine u 22 časa u Bosanskom kulturnom centru, u sklopu programa Pretpremijere Serije ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. 

Serija Kosti premijerno na 26. Sarajevo Film Festivalu! Promo
Za festivalsku publiku i stručnu javnost, ovo je jedinstvena prilika jer će ekskluzivno pogledati prve dvije epizode napetog trilera kojeg željno iščekuje cijela regija.

Nakon velikog uspeha serije i filma „Meso“, „Kosti“ dolaze kao drugi deo trilogije smeštene u Banja Luci. Iza serijskog projekta, koji će na jesen doživeti televizijsku premijeru, stoje „Bosonoga produkcija“ iz Banje Luke i Radio-televizija Srbije. 

„Kosti“ su snimane prema scenariju Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, dok produkciju potpisuje Brankica Janković. 

„Izuzetno smo počastvovani što ćemo našu seriju premijerno prikazati na Sarajevo Film Festivalu. U umjetničkim krugovima, ova filmska smotra važi za jednu od najreprezentativnijih manifestacija, tako da smo s radošću prihvatili poziv da budemo rame uz rame sa velikim filmskim umjetnicima i ostvarenjima koje će sarajevska publika i svi gosti imati priliku da vide“- istakla je Brankica Janković, producent i direktor serije.


 

Serije koje morate odgledati! Zaronite u svet misterija! (VIDEO)


„Kosti“ donose priču o ljudima koji žive u posleratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vriednosti. 
Radnja je smeštena u Banju Luku i prati život dva čoveka koje, na prvi pogled, povezuje samo ime – Kosta. 

„Dok Kosta Govoruša, izbjeglica iz Krajine, pokušava da sa sestrom Kristinom nekako preževi baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi karijeru u društvu svoje žene Zorice, inače direktorke marketinške agencije. Jedan razgovor za posao na koji dolazi Kristina, jedna marketinška ponuda Zorice Gajić i jedan čin nasilja u osiguravajućoj kući ‘Astorija‘ kod poznatog privatnika Mirka Kovača, nepovratno će spojiti sudbinu ta dva junaka“- otkriva reditelj serije Saša Hajduković.

Ovo je priča o dvojici otuđenika koji, pogođeni traumom iz rata, ne mogu da se uklope u razoreno i korumpirano društvo. Svako na svoj način i svaki u svoje vreme, imaće svoju ličnu osvetu. 

Hajduković dodaje da „Kosti“ pričaju priču o nemogućnosti da nacrtamo granice između dobrih i loših; svi su i dobri i loši – samo ih razlikuje jedna stvar: želja za promenom, za pokajanjem, za ispovedanjem svojih grehova.

Glavne uloge tumače Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić i Nikolina Friganović.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>