Ostalo

Sme�no

Monte torta! Za ljubitelje kremastog! (RECEPT)

Monte torta! Za ljubitelje kremastog ukusa! Ova torta ima i sestru bliznakinju "Kinder". Isprobajte recept, nećete se pokajati!

Monte torta! Za ljubitelje kremastog! (RECEPT) Foto: minjina-kuhinjica.com



Potrebno:

Za patišpanj:

5 belanaca
5 kašika šećera
60 g brašna
70 g sitno seckanih lešnika

 

Krem:

1 l mleka
100 g šećera
2 pudinga od vanile
2 kašike gustina
5 žumanaca
250 g maslaca
150 g šećera
100 g  nugat krema ili čokolade



I još treba:

150 g nugat krema ili nutele
100 g Spekulos keksa ili po vašoj želji
šlag


 

Jeftina i brza pita sa tikvicama, prazilukom, paradajzom... (RECEPT)



 


Priprema: 

Izmiksajte belanca i šećer u čvrst šam pa dodajte brašno i lagano promešajte. Na dno pleha prečnika 26 cm stavite iseckane lešnike a preko rasporedite pripremljenu smesu. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 13-14 minuta. Pečen patišpanj izvadite iz kalupa, stavite na tacnu (lešnik prema gore) i ostavite da se ohladi. Kada se patišpanj ohladio premažite nugat kremom, a onda složite izlomljen keks. Obruč od kalupa stavite ponovo oko patišpanja.


800 ml mleka i 100 g šećera stavite da provri. U ostatak mleka umutite žumanca, puding i gustin, a onda sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Ostavite da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi, pa dodajte prethodno umućen maslac sa šećerom u prahu i dobro izmiksajte. Fil podelite na dva dela. Prvi deo neka ostane žut a u drugi sipajte nugat krem ili istopljenu čokoladu.

Preko izlomljenog keksa rasporedite žut krem a onda i čokoladni. Ostavite da se ohladi preko noći, a zatim sklonite obruč i ukrasite šlagom.

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Minjina kuhinjica

Povezane vesti:


>