Zdravlje

Ljubav & Sex

Artritis! Namirnica za lečenje! Spasite svoje zglobove!

Artritis u bukvalnom prevodu znači upala zglobova i može zahvatiti zglobove u bilo kom delu tela. Zglob je mesto na kome se spajaju dve ili više kostiju, kao što je rame, koleno, članak... Namirnica za lečenje! Spasite svoje zglobove!

Artritis! Namirnica za lečenje! Spasite svoje zglobove! Svet PlusArtritis je opšti naziv za više od 100 oboljenja, koja su povezana sa upalom zglobova. Tri najčešća oblika artritisa uključuju: osteoartritis, reumatoidni artritis i giht. Artritis (upala zglobova) je jedno od najčešćih oboljenja u opštoj populaciji, a polovina obolelih je starija od 65 godina. Artritis je često hronično oboljenje.

Već se vekovima zna da sirće ima brojne pozitivne faktore na celokupno ljudsko zdravlje. Između ostaloga jabukovo sirće se pokazao kao odlično sredstvo koje čuva zdravlje zglobova i kostiju.

Napitak od jabukovog sirćeta i meda izvrsna je kombinacija koja lieči artritis. Obe namirnice povećavaju pokretljivost organizma, štite zglobove i kosti od propadanja te sprečavaju upale.
 

Salo na stomaku! Japanska tehnika za brzo skidanje! Dijeta dubokog udaha! (VIDEO)

Mešavina za lečenje artritisa:

Sastojci:

1 supena kašika jabukovog sirćeta, 
1 supena kašika sirovog meda, 
1 šoljica vruće vode.
Priprema:

U šoljicu vruće vode pomešajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i 1 kašiku sirovog meda. Pijte dvaput dnevno.


Dobrobiti jabukovog sirćeta:

-Smanjuje bolove u zglobovima – Bolovi u zglobovima mogu nastati zbog manjka minerala, stoga kod artritisa pomaže dijeta bazirana na namirnicama koje su bogate tim nutrijentima.

-Jabukovo sirće je snažan prirodni lek za zglobove jer sadrži obilje minerala, poput magnezijuma, kalcijuma, kalijuma i fosfora.

-Jača kosti – Budući da sadrži magnezijum, koji potiče apsorpciju kalcijuma u organizmu, jabukovo sirće snaži strukturu kostiju. Kalijum naročito pomaže protiv kalcifikacije pa se njegovim unosom smanjuje osećaj zakočenosti zglobova.

-Sprečava štetno delovanje slobodnih radikala – Antioksidansi i acetatna kiselina blokiraju delovanje slobodnih radikala.

Zahvaljujući tome, redovnom konzumacijom jabukovo sirće može da spreči mnoge degenerativne bolesti.

-Pomaže probavi te podstiče detoksikaciju organizma – Jabukovo sirće podstiče rad probave i apsorpciju nutrijenata, što je preduslov za zdravlje zglobova.

Acetatna i malična kiselina, koje čine jabukovo sirće, podstiče ispiranje toksina, odnosno detoksikaciju organizma.

-Nagomilani toksini u zglobovima su jedan od uzroka artritisa.

 

Štitna žlezda! Potpuno izlečenje uz pomoć ruskog recepta!
Domaći recepti za ublažavanje artritisa:

Sok za bolne zglobove:

U šoljicu soka od višanja dodajte 1 čajnu kašičicu jabukovog sirćeta pa pijte redovno. Višnje sadrže antocijanine koji su vrlo delotvorni kod upalnih stanja.

Kokosovo ulje i jabukovo sirće za masažu:

Napravite mešavinu od 2 supene kašike jabukovog sirćeta i 1 supenu kašiku kokosovog ulja pa istrljajte bolne zglobove.

Čaj od nane i cimeta:

U šoljicu čaja od nane dodajte 1 supenu kašiku jabukovog sirćeta, 1 čajnu kašičicu meda i 1 čajnu kašičicu cimeta.

Pijte jednom dnevno kako biste ublažili simptome artritisa. Ovaj napitak ima i antibakterijsko delovanje.

Ostale dobrobiti jabukovog sirćeta:

Uravnotežuje PH vrednost organizma; smanjuje nivo šećera u krvi; ublažava prehladu i ublažava želučani refluks; smanjuje alergije; doprinosi lepoti kose; potpomaže zdravom mršavljenju.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Opanak


>