Region

Svet

Region

Prvi srpski film o koroni: Pored tebe!

Snima se prvi srpski fil o koroni! Reditelj Stevan Filipović nastavlja priču "Pored tebe", koja će se dešavati u vreme epidemije.

Prvi srpski film o koroni: Pored tebe! Svet Plus



Reditelj Stevan Filipović krajem meseca počinje snimanje novog filma, dobro poznate priče o srednjoškolcima u ostvarenju "Pored tebe", koja će se ovog puta dešavati u vreme pandemije korona virusa.

"Ovaj film je međunastavak, dešava se pet godina nakon filma 'Pored mene' i pet godina pre 'Pored nas', koji je već najavljeni nastavak", rekao je reditelj za Filmski centar Srbije i dodao:

"Srešćemo likove iz filma 'Pored mene' pet godina nakon završetka gimnazije, kada se dešavaju krupne promene. Ksenija (Mina Nikolić), koja je bila epizodni lik u prethodnom filmu, sada postaje protagonistkinja i priču pratimo iz njene perspektive - novinarke tabloida koja kreće u istragu nestanka druga iz razreda u doba izolacije. Kako se odvija istraživanje, kada nema izlaska iz kuće? Za desktopom", rekao je Filipović i dodao da dramaturški gledano, pandemija predstavlja "jak okvir".

"Tematizujemo je u filmu i bavimo se time kako ona utiče na naše likove i njihove sudbine".

Viber

Autor: O.J
Izvor: Mondo

Povezane vesti:


>