Ostalo

Sme�no

Kada se zaista proslavlja DAN MAJKI? Ona vama poklanja svaki svoj dan!

Kada se zaista proslavlja DAN MAJKI? Da li je to samo još jedan praznik koji smo uvezli sa Zapada, poput Dana zaljubljenih i Noći veštica? Uostalom, zar ljudi u Srbiji nemaju poseban datum kada se obeležava Majčin dan? Ona vama poklanja svaki svoj dan!

Kada se zaista proslavlja DAN MAJKI? Ona vama poklanja svaki svoj dan! Svet Plus



Majka je najbolji prijatelj, jer njenu ljubav i brigu neće moći da vam pruži nijedna druga osoba. Da li ste se posvetili svojoj majci za Dan majki, za Osmi mart ili možda za Materice? Da li su to, pored njenog rođendana, jedini dani kada ste se pažnju pokloni svojoj mami? Razmislite, dobro! Pa ona se vama posvećuje svaki dan. A vi njoj? Jednom godišnje?

Ova misao vam verovatno bar jednom dnevno prođe kroz glavu. Ipak, lepe misli nisu dovoljne, ni vama, ni njoj.

Dešava se da vrednost svojih najmilijih shvatimo tek kada ih na  neki način izgubimo. Ako je vaša majka još uvek tu, pored vas, pružite joj svoju ljubav, odvojite vreme za razgovor, pomozite joj oko sitnica, jer su to neprocenjivi trenuci, koji će vas oplemeniti.

Dan majki je svaki dan, a ne samo onaj koji vam odredi država, svetski moćnici ili novi trendovi. Ukoliko osećate potrebu da je imate u svom životu, onda je najbolji način da joj pokažete da je svaki vaš dan u stvari njen dan. Videćete, tada ništa neće moći da joj pokvari sreću.
 

Dijeta nije uvek pravo rešenje! Proja i kukuruzno brašno će vam pomoći!





A šta je lepše od majčinog osmeha? Vi ste njen pokretač, a ona vaš. Ova užarena uzajamna ljubav nije zaslužila da bude ograničena na 24 sata. Šta bi vas onda podsticalo da uspešno "koračate" tokom ostalog vremena u godini?

Ne dozvolite da vas zaslepi nova moda, koja vrlo brzo neki praznik pretvori u karnevalski defile, "ubija" emocije i pretvara stvarnost u veliku "šaradu". Možda vam ovaj trend donosi trenutnu sreću, ali vi zaslužujete da težite dugoročnom zadovoljstvu.

A bićete sigurno ispunjeni, ako vašoj majka svakodnevno darujete emocije "spakovane" u različite oblike pažnje.

U svetu se na različite datume proslavlja dan majki. Zapadne zemlje ovaj praznik obeležavaju u maju, dok su neke države zadržale običaj da se u okviru praznovanja Osmog marta sete svojih mama i baka.

U Srbiji se žena koje su nas rodile setimo i na verski praznik, poznat kao Materice, ali i tada se od konopcem vezanih majki samo uzima, a ništa im se ne daje.

Koji god od ovih dana da je bliži vašim uverenjima, to ne bi trebalo da bude odrednica ljubavi koju ćete pružiti svom "najboljem prijatelju".

Volite majke svaki dan.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Telegraf

Povezane vesti:


>