Zdravlje

Ljubav

Soda bikarbona, limun i još dva prirodna sredstva protiv znojenja!

Soda bikarbona, limun i još dva prirodna sredstva protiv znojenja! Znojenje je prirodni pokušaj tela da spusti svoju temperaturu ali nikome nije prijatno kada ugleda mokre fleke na svojoj garderobi. 

Soda bikarbona, limun i još dva prirodna sredstva protiv znojenja! Svet Plus



I dok fizički napor kao i boravak u toplom prostoru uzrokuju pojačano znojenje situacije poput stresa i napetosti također mogu izazvati reakciju.

Donosimo četiri prirodnih borca protiv znojenja.


Jabukovo sirće

Jabukovo sirće deluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete pazuh.

Suvu maramicu natopite mešavinom jabukovog sirća i vode (2:1) pa prebrišite površine tela na kojima se učestalo i jako znojite. To uradite svake večeri pre spavanja, odnosno posle tuširanja.


Soda bikarbona


Možete je kupiti u bilo kojoj trgovini u maloj posudici (koju možete nositi i u torbici) pa je zbog toga vrlo praktično rešenje protiv znojenja i neugodnog mirisa znoja.

Dodajte prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesite ispod pazuha. Istrljajte kožu, ostavite da se osuši pa suvom papirnatom maramicom uklonite ostatak praha.
 

Neprijatni zadah! Evo zašto vam smrdi iz usta i kako to da rešite! (VIDEO)






Crni čaj

Tanin kojim je bogat ovaj čaj sadrži kiselinu koja deluje kao prirodni antiperspirant pa time utiče na žlezde i smanjuje preterano znojenje. Zakuvajte pola šoljice vode pa u nju umočite crni čaj.

Vrećice izvadite nakon minut pa ih odložite na tacnu da se rashlade. Stavite vrećice ispod pazuha ili na područje na telu gde je znojenje pojačano, ostavite da deluje 5 minuta, zatim ih uklonite.


Limun

Limun se od pamtiveka koristi za kontroliranje telesnih mirisa i protiv pojačanog znojenja. Citrična kiselina ubija bakterije i deluje kao prirodni dezodorans, ali nakon tretiranja kože limunom trebali bi izbegavati izlaganje suncu.

Limun izrežite na pola i polovinom istrljajte pazuh. Ostavite da deluje 15 do 30 minuta i isperite kožu hladnijom vodom.

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/fokus.ba

Povezane vesti:


>