Ostalo

Sme�no

Oreo mini cheesecak! Recept za najslasniju poslasticu!

Oreo mini cheesecak! Recept za najslasniju poslasticu! Od ove smese dobićete 12 komada i možda vam se to čini kao sasvim pristojan broj kolačića ali... poželećete još koji!

Oreo mini cheesecak! Recept za najslasniju poslasticu! Screenshoot/Instagram



Potrebno:

Baza:

70 g putera
140 g mlevenog oreo keksa


Smesa:

4 jaja
120 g šećera u prahu
1 kesica vanilinog šećera
200 g milerama
200 ml mlečne slatke pavlake (dobra zamena je Meggle pavlaka za kuvanje 20%)
6 dobrih kašika oreo mrvica



Čokoladni preliv:

100 g čokolade
100 ml mleka
30 g putera

 

Kad želudac slabo radi dovoljna je jedna čaša! Pravite Kefir kod kuće!





Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh za mafine stavite papirne korpice. Mleveni oreo prstima sjedinite sa rastopljenim puterom pa u svaku korpicu sipajte po jednu kašiku i malo pritisnite prstima u dno. 

U odvojenoj posudi izmešajte jaja, šećer u prahu, vanilin šećer, mileram, slatku pavlaku i oreo mrvice pa tom smesom napunite korpice u plehu. Pecite 40 minuta u zagrejanoj rerni. 

Tokom pečenja će narasti, ali će odmah nakon vađenja iz rerne splasnuti. Kada su kolači ispečeni, izvadite ih iz rerne i prohladite na sobnoj temperaturi. Zatim, stavite u frižider da se potpuno ohlade. 

Za to vreme, zagrejte mleko, puter i čokoladu da se sjedine pa udubljenje svakog kolačića napunite čokoladnim sosom. Po želji preko stavite mrvice orea i stavite u frižider da se stegne. Ovaj kolač je najlepši kada je dobro ohlađen pa budite strpljivi i sačekajte da odstoji u frižideru makar sat vremena.

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: milinkuvar

Povezane vesti:


>