Lepota

Ljubav

Kako da uklonite gel ili trajni lak u kućnim uslovima! Brzo i lako do lepih noktiju!

Izolacija svima teško pada, a najviše je osete žene koje su slobodno vreme često provodile u sređivanju noktiju i kose. Kako da uklonite gel ili trajni lak u kućnim uslovima! Brzo i lako do lepih noktiju!

Kako da uklonite gel ili trajni lak u kućnim uslovima! Brzo i lako do lepih noktiju! Screenshoot/Instagram



Zbog sprečavanja širenja zaraze virusa Covid-19, saloni za lepotu zatvorili su svoja vrata na minimalno 30 dana. Mnoge žene tako neće moći na manik, ali postoji način da sami dovedete nokte u red kod kuće.

 

Proces je zahtevan, ali ako sve napravite pravilno i imate strpljenja, trebaće vam otprilike 30 minuta.

 

1. Turpijanje

 
Kako biste lakše skinuli gel, prvo je potrebno turpijanje gornjeg sloja. Da biste zaštitili zanoktice, prvo nanesite ulje za zanoktice ili vazelin na kožu oko noktiju. Ako su vam nokti narasli, turpijom ih skratite.



2. Otapanje


Ako kod kuće imate sredstvo za skidanje laka s noktiju, proverite sadrži li ona aceton. Taj sastojak će pomoći da se omekša neke vrste gela ili trajni lak. Natopite vatu rastvorom pa ih prislonite na nokat i umotajte aluminijskom folijom. Ruku možete prekriti toplim peškirom jer bi to moglo ubrzati proces.

 



3. Pričekajte


Zavisno o tome koju vrstu gela ili trajnog laka imate na noktima, ovaj proces može potrajati 10 do 15 minuta. Što duže čekate, to ćete lakše skinuti ostatke materijala s noktiju.

 

4. Ponovno turpijanje


Kad skinete vatice s noktiju, trajni lak ili gel bi trebao biti ispucao i omekšan zbog čega ćete ga jednostavno ukloniti s noktiju. Eventualne ostatke možete isturpijati, ali pripazite da to ne bude previše snažno kako ne biste oštetili svoj prirodni nokat. Potisnite kožicu pa oblikujte nokte turpijom.

 


5. Nega


Aceton je prilično invazivan za nokte i kožu pa je potrebno bogato ih nahraniti. Koristite ulje za zanoktice i kreme za ruke što češće, a posebno pre odlaska u krevet.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/index.hr

Povezane vesti:


>