Zdravlje

Ljubav

Da li je korona opasnija za pušače? Lekari odgovaraju!

Da li je korona opasnija za pušače? Lekari odgovaraju! Odgovor je potvrdan čak i ako u ovom trenutku ima premalo raspoloživih podataka kojima će potkrepiti procenu.

Da li je korona opasnija za pušače? Lekari odgovaraju! Svet Plus



Često pranje ruku i držanje odstojanja od najmanje jednog metra u odnosu na druge ljude dobre su mere, ali za pušače važan korak u zaštiti protiv korona virusa mogao bi biti i prestanak pušenja, ocenjuju stručnjaci.

Pušenje je nezdravo, a na pitanje povećava li opasnost od korona virusa povezanog s bolešću Covid-19, Michael Pfeifer, predsednik Nemačkog društva za respiratorne bolesti odgovara potvrdno.
 

Ljubimci ne prenose Korona virus! Vlasnici pasa imaju jači imunitet!




Odgovor je potvrdan čak i ako u ovom trenutku ima premalo raspoloživih podataka kojima će potkrepiti procenu.

- Na primer, za sada nije jasno kako pušenje povećava opasnost od infekcije. Ali to se čini vrlo verovatnim jer je kod pušača, generalno, veća opasnost da se zaraze virusnim infekcijama - kaže Pfeifer.

Razlog tome je što "pušenje smanjuje prirodnu obranu disajnog sistema zbog čega ga virus lakše napada".
 

Srpkinja iz Pekinga objavila 7 stvari za odbranu od korona virusa!





- To znamo iz svakodnevnog kliničkog rada, ali još nije dokazano s trenutnim koronavirusom - kaže Pfeifer, voditelj pulmologije u Univerzitetskoj bolnici Regensburg u Nemačkoj.


Navodi da podaci iz Vuhana, kineskoga grada koji je bio žarište bolesti, pokazuju da je opasnost od teže kliničke slike bolesti s upalom pluća znatno veća kod pušača.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>