Style

Ljubav

Da li preživljavate ili proživljavate?! Skini okove, bori se...

Da li preživljavate ili proživljavate?! Zamislite da živite 100 na sat. Furate kroz život kao da vozite životni ferari. Često ste neraspoloženi zbog stresa i pritiska na poslu ili zbog trenutne životne situacije. Sve vam ide na živce. Skini okove, bori se...

Da li preživljavate ili proživljavate?! Skini okove, bori se... Svet Plus





Zamislite da živite 100 na sat. Furate kroz život kao da vozite životni ferari. Često ste neraspoloženi zbog stresa i pritiska na poslu ili zbog trenutne životne situacije. Sve vam ide na živce.

Osećate se često depresivno i tužno. Okovali ste sebe maskom da drugi ljudi vaše nezadovoljstvo ne uoče.

Da li preživljavate ili proživljavate?!


Ustajete ujutru namrgođeni, spremate se za neki važan poslovan sastanak. Izlazite iz kuće. Kiša pada. Mobilni vam zvoni. Šef vas zove. Javljate se na mobilni. Dok pričate na mobilnom sa šefom koji vas napada što niste završili neke stvari pre sastanka, vi prelazite ulicu. Toliko ste fokusirani na razgovoru sa šefom da ne primećujete auto. 

U jednoj sekundi je nastala za vas ogromna tišina. Izgubili ste svest. Auto vas je udario. Budite se u bolnici. 

 

Vežba koja će vas odmoriti i drastično poboljšati raspoloženje!





Ono što će vam doktori reći promeniće celi vaš život. Govore vam da imate teške posledice nesreće i da nikad više nećete moći normalan život voditi. Ostatak vašeg života zavisićete od drugih ljudi. Sa ovom rečenicom celi život vam se ruši.

Čoveče, osvesti svoj život. Upravo sada, jer sada je uvek pravo vreme. Možda imaš problema i ne ide ti sve po planu, ali živ si. Zar to nije najbolji plan? Udahni duboko. Udiši svemir, a izdiši nemir. Stavi ruku na grudi. Čuješ li to. Tik tak tik tak... To je tvoje srce. Ono kuca, samo za tebe!

Okreni se malo oko sebe vidi šta sve imaš. A ako ti se ne sviđa gde se nalaziš imaš izbor da menjaš situaciju. Niko te ne tera da budeš zakovan za život koji ti se ne sviđa. Skini okove, bori se do čega ti je stalo i što je najvažnije slušaj svoje srce.



Eh sad stavi na vagu svoje probleme koje imaš i probleme koje bi imao kada bi bio ovaj čovek koji je doživeo nesreću. Na koju stranu je vaga prevagnula?

Živi...

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lejla Motoruga

Povezane vesti:


>