Svet

Region

Sećate li se devojčice iz filma Poltergajst? Preminula je 6 godina nakon premijere!

Za ovaj film pričali su da je "uklet" još tokom snimanja. Sećate li se devojčice iz filma "Poltergajst"? Preminula je 6 godina nakon premijere filma! Za to vreme, ostvarila je još nekoliko uloga koje su kritičari i publika nahvalili, ali je u međuvremenu imala brojne zdravstvene probleme.

Sećate li se devojčice iz filma Poltergajst? Preminula je 6 godina nakon premijere! Screenshoot/Youtube



Heder O'Rurk proslavila se kao dete, kada ju je primetio Stiven Spilberg dok je sa porodicom bila u poseti jednom od njegovih studija.

Devojčici, koja je tada imala samo pet godina, Spilberg je odmah ponudio ulogu Kerol En Fleming u filmu "Poltergajst", o porodici čiju kuću opseda misteriozno "prisustvo". Spilberg je napisao scenario i producirao film, ali nije smeo da ga režira zbog ugovora o režiji filma "E.T".

Pošto je i njena starija sestra bila glumica, roditelji Heder O'Rurk pristali su da ona igra u hororu, u kojem je izgovorila čuvenu rečenicu "they're here", koja i dalje izaziva jezu kod ljubitelja horora.

 

Sirota Heder poživela je samo još šest godina nakon premijere filma koji ju je učinio zvezdom. Za to vreme, ostvarila je još nekoliko uloga koje su kritičari i publika nahvalili, ali je u međuvremenu imala brojne zdravstvene probleme.

Heder je imala samo 12 godina kada je preminula od sepse i srčanih problema, izazvanih urođenom bolešću sistema za varenje koji joj nije na vreme dijagnostikovan.

Ona nije jedina iz originalne ekipe filma koja je prerano umrla. Glavna glumica Dominik Dan zadavljena je samo šest meseci nakon premijere filma, a njen bivši dečko je osuđen zbog njenog ubistva. Dominik je imala samo 22 godine i "Poltergajst" joj je bio prva uloga na velikom platnu. Holivudski "teoretičari zavere" zbog ova dva slučaja tvrde da je ekipa filma "ukleta".

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mondo

Povezane vesti:


>