Ostalo

Sme�no

Švajcarska rolada sa čokoladom! (RECEPT)

Švajcarska rolada sa čokoladom! Evo divnog recepta za čokoladnu roladu koja se tradicionalno priprema u Švajcarskoj. Iskoristite recept za neke svečanije prilike jer to sigurno zaslužuje. 

Švajcarska rolada sa čokoladom! (RECEPT) Screenshoot/Youtube


Potrebni sastojci:

Za biskvit

180g čokolade za kuvanje
3 kašike jake kafe ili vode
6 jaja
2/3 šolje (250 ml) šećera
Malo soli
2 kašike kakaa


Za nadev:

1 šolja slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
½ kašičice vanila ekstrakta


Za preliv

120 g čokolade
125 ml slatke pavlake

 

Posna čorba od sočiva! (RECEPT)

Posno! Uštipci bez jaja i mleka! (VIDEO RECEPT)





Priprema:

Uključite rernu da se greje na 175C, a tepsiju dimenzija 25×32,5 cm podmažite i obložite masnim papirom. U manjoj posudi ismešajte naseckanu čokoladu za biskvit i kafu i stavite na paru ili u mikrotalasnu da se otopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U veću posudu za mućenje mikserom mutite žumanca  dok ne postanu svetla i penasta, dodajte šećer postepeno pa nastavite sa mešanjem, a ujedno lagano sipajte čokoladnu mešavinu. U posebnoj posudi belanca sa malo soli umutite u čvrsti sneg pa ih pomoću varjače umešajte u smesu žumanaca i čokolade. Smesu sipajte u tepsiju i iravnajte površinu i stavite da se peče 15 minuta. 

Izvadite tepsiju iz rerne i prekrijte biskvit vlažnom krpom pa ostavite da stoji 10 minuta. Nakon toga pospite biskvit kašikom kakaa, izvadite iz tepsije i ponovno prekrijte krpom nešto duže. Nakon toga pospite sa ostatkom kakaa i urolajte biskvit u vlažnu krpu  i ostavite sa strane.

Za nadev umutite pavlaku za šlag sa vanilom i šećerom da dobijete čvrsti šlag. Razmotajte biskvit, namažite kremom, urolajte i stisnite. Prelijte čokoladnim prelivom koji ste napravili tako što ste zagrejali pavlaku i prelili je preko sitno naseckane čokolade, dobro promešali da dobijete glatki preliv i to je to. Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/lifepressmagazin

Povezane vesti:


>