Ostalo

Sme�no

Šest jela od pečenih paprika! (VIDEO)

Paprika sadrži čak 300% dnevne potrebe vitamina C! Vitamin C važan je za proizvodnju kolagena. Kolagen je glavni strukturni protein u telu potreban za održavanje krvnih sudova, kože, kostiju i organa. Redovna konzumacija hrane bogate ovim vitaminom jača imunitet, neutralizuje štetne radikale i smanjuje rizik od mnogih bolesti. Za one koji su se odlučili da pečene paprike upakuju u kese i ostave u zamrzivač ovo je pravo mesto! Recepti za jela koja mogu od njih da se spreme. U pitanju su šest jela od pečenih paprika!

Šest jela od pečenih paprika! (VIDEO) Screenshoot/Youtube




Paprike sa kajmakom


Potrebno: 

5 pečenih paprika; 
200 grama kajmaka.


 

Priprema: 

Paprike očistimo od kore i semenki. Zatim ih isečemo na trake pa stavimo u keramički tiganj, na "suvo" da se malo proprže. Dodamo kajmak i ostavimo da se krčkaju još najviše 5 minuta. Kada se kajmak lepo rastopi, paprike se serviraju i jedu uz domaći hleb. So vam nije potrebna, jer kajmak obično bude slan.


Pohovane paprike punjene sirom


Potrebno: 

10 pečenih paprika; 
200 grama sira; 
4 jaja; 
malo soli, 
malo bibera, 
malo brašna, 
malo ulja.


 

Priprema: 

Paprike očistite od kore i semenki. Zatim umutite sir (može i tvrdi i mrvljeni) i 2 jaja, posolite, pa tim filom napunite paprike. Svaku napunjenu papriku uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i sve pržite na malo ulja. Kada se isprže, stavljajte ih na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoća. 



Crveni pesto sos


Potrebno: 

4 pečene paprike; 
so; 
beli luk; 
maslinovo ulje; 
orasi; 
stari sir.


Priprema: 

Očistite paprike i stavite ih u blender, zatim im dodajte očišćen beli luk (količina po želji), so, maslinovo ulje; stari sir po želji, orahe. Sve dobro sameljite. Ovaj crveni pesto sos možete mazati na krišku, stavljati kao preliv za testeninu ili jesti uz meso.


 

Hladna predjela za vaš slavski sto! (RECEPTI)

Recepti za posna hladna predjela! Ukusno i zdravo!


Španska pita


Potrebno:

200 g slanine; 
200 g kiselih krastavaca; 
200 g pečenih paprika; 
250 g sira; 
200 šunke; 
4 jaja; 
prašak za pecivo;
brašno; 
1 cela pavlaka;
2 dl ulja.


 

Priprema: 

Sitno isecite slaninu, krastavce, sir, papriku i šunku. Razdvojite belanca od žumanaca. Mikserom umutite belanca pa dodajte žumanca, ulje, brašno, prašak za pecivo i posolite po ukusu. Umutite i dodajte pavlaku i isečene sastojke pa sve promešajte.


Tepsiju podmažite i pospite brašnom pa naspite smesu i pecite špansku pitu u rerni oko dvadeset minuta na umerenoj temperaturi.


Pica sa pečenim paprikama

 
Potrebno: 

Podloge za picu; 
pečene paprike; 
4 paradajza; 
so; biber; 
maslinovo ulje; 
100 g kačkavalja; 
100 maslina; origano.


 

Priprema: 

Paradajz oljuštite pa iseckajte što sitnije. Propržite sa maslinovim uljem, soli, bibireom. Zatim dobijeni paradajz sos stavite na podlogu za picu. Pečenu papriku očistite i isecite na trake. Poređajte je po pici. Isecite i kačkavalj na trake pa i njega poređajte. Masline isecite sitno pa ih stavite po vrhu, kao i origano. Pecite 10ak minuta na umerenoj vatri.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Bonu video:


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>